Trabzon’da selin bilançosu belli oldu

Trabzon’da selin bilançosu belli oldu
Yayınlama: 23.09.2024 13:25
A+
A-

Trabzon’da Sağanak Yağışın Neden Olduğu Zararlar

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde büyük hasara neden oldu.

Yağışın şiddetiyle metrekareye 165 kilogram yağmur düştü ve cadde ile sokaklar sular altında kaldı. Bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi Boşaltıldı

Sağanak yağışın yol açtığı taşkınlar, Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nin bahçesini suyla doldurdu ve hastalar tahliye edildi.

İşitme Engelli Kişinin Cansız Bedeni Bulundu

Sürmene’de dere taşkını sonucu kaybolan 65 yaşındaki işitme engelli Ali Kemal Demir’in cansız bedeni, kaybolduğu noktaya 35 kilometre uzakta denizde bulundu.

Zarar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Trabzon Valiliği, sel, su baskını ve taşkınların neden olduğu zararlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, altyapı ve enerji nakil hatlarının zarar gördüğü belirtildi.

Zarar tespit çalışmalarına başlandığı ve Araklı ile Sürmene ilçelerinde 121 iş yeri, 25 konut ve 18 araçta tespitlerin tamamlandığı ifade edildi. Sürmene’de 125 dekar tarım arazisinin zarar gördüğü ancak ürün zararlarının tespitinin henüz tamamlanmadığı belirtildi.

332 İhbar Sonuçlandırıldı

AFAD merkezine gelen 332 ihbarın en kısa sürede değerlendirilerek sonuçlandırıldığı açıklandı. Sürmene ve Araklı’da 1749 abonenin elektrik kesintisinin giderildiği ancak bazı hanelerde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Türk Kızılayı’nın 3 ikram aracıyla sıcak çorba, yemek, içecek ve su dağıtımında bulunduğu ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.