Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Bursa-İstanbul 1 saat 15 dakikaya düşüyor

Abdulkadir Uraloğlu açıkladı: Bursa-İstanbul 1 saat 15 dakikaya düşüyor
Yayınlama: 21.09.2024 17:18
A+
A-

Bursa’ya Dev Hızlı Tren Yatırımı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa’da incelemelerde bulundu ve Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı’nın yapım durumunu yerinde gözlemledi.

Bursa-Yenişehir Arası 2025’te Hizmete

Uraloğlu, ilk etapta Bursa ve Yenişehir arasındaki 106 kilometrelik kesimin yapımının sürdüğünü belirtti. Rayların döşendiğini ve tünellerin tamamlandığını ifade etti. 2025 sonunda bu bölümün hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Bursa-İstanbul 1 Saat 15 Dakika

Bakan, projenin tamamlandığında Ankara-Bursa seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya, Bursa-İstanbul seyahat süresinin ise 1 saat 15 dakikaya ineceğini belirtti. Projenin ayrıca Bursa’yı Sivas, Kapıkule, Mersin, Bakü ve Irak’ın Basra Körfezi’ne kadar bağlayacağını ifade etti.

24 Karayolu Projesi Aktif Süreçte

Uraloğlu, Bursa’daki 24 karayolu projesinin devam ettiğini ve yaklaşık 20 milyar TL’lik bir yatırım tutarı olduğunu vurguladı. Kuzey Çevre Otoyolu Projesi’nin de 2023 sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Çalı Yolu Mutabakatı Geçerli

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eleştirilerine yanıt veren Uraloğlu, Çalı Yolu’nun kamulaştırılması halinde Ulaştırma Bakanlığı olarak yolu tamamlayacakları yönündeki mutabakatın geçerliliğini vurguladı. Belediyenin sözünü tutmasını beklediğini belirtti.

Metro Araçları ve Şehir Hastanesi

Emek Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın tamamlanmasıyla 20 metro aracının işletmeye alınması için sürecin başlatıldığını söyleyen Uraloğlu, bu araçların diğer hatlarda da kullanılacağını belirtti. Şehir hastanesine metro bağlantısı için ise 44 aracın alınmasının Bakanlığın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Şehir Hastanesi Karayolu Bağlantısı

Bakan Uraloğlu, şehir hastanesine karayolu bağlantısının yapılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin imar düzenlemelerini ve kamulaştırmaları tamamlamasının ardından Ulaştırma Bakanlığı olarak yapım işine başlayacaklarını söyledi.

Görükle Hattı Bakanlığın Sorumluluğunda

Şehir hastanesine hafif raylı bağlantı için Görükle hattının yapım sorumluluğunu Bakanlığın üstlendiğini bildiren Uraloğlu, depo alanı projesinin ise belediye tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Bursa’ya Yatırım Devam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Bursa’ya bugüne kadar 229 milyar 700 milyon TL yatırım yapıldığını hatırlatan Uraloğlu, Bursa için gerekli yatırımlara devam edeceklerini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.