Metin Arolat’ı şok diyet mi öldürdü?

Metin Arolat’ı şok diyet mi öldürdü?
Yayınlama: 21.09.2024 13:17
A+
A-

Metin Arolat Sahnede Hayatını Kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı’nda sahne aldığı sırada fenalaştı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Arolat, sahnede şarkı söylerken bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Kalp masajı yapıldı ve ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şok Diyetler Kalp Krizini Tetikleyebilir

Türk Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, özellikle göz önünde olan kişilerin hızlı kilo vermek için şok diyetlere başvurabildiğini belirtti. Bu diyetlerin kalp üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Okuyan, şunları söyledi:

“Kan yoğunluğu artar, vücut şekeri kaslardan elde etmeye başlar, kaslar erir. Kas yıkımına bağlı metabolik yan ürünler oluşur ve kandaki yağ seviyesi çok yükselir. Eğer ödem atıcı da kullanılıyorsa, su hacmi azalan kan pıhtılaşmaya meyilli hale gelir ve bu durum kalp krizini tetikleyebilir.”

Su Diyeti Uyarısı

Okuyan, damarlardaki darlıkların genellikle fark edilmediğini belirterek, “Kan koyulaştığında damar tıkanabilir ve ani kalp krizini tetikleyebilir. Özellikle yaz aylarında vücuttaki su dengesi çok önemlidir” dedi.

Kolda Uyuşma Gibi Belirtiler Olduğunda Yapılan Aktivite Bırakılmalı

Prof. Dr. Okuyan, göğüste baskı, fenalık hissi, çarpıntı ve kollarda uyuşma hissi gibi durumlarda yapılan aktivitenin hemen bırakılması ve sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti. “Biraz dinlenip devam edeyim demek tehlikelidir” diyen Okuyan, bu şikayetler yaşandığında hastaların kurtarılmasının zor olabileceğini söyledi.

Ölüm Diyeti Nedir?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Tuğba Şengel, “Aşırı kısıtlayıcı ve sağlıksız diyetlerin, yani genellikle ‘ölüm diyeti’ olarak adlandırılan diyetlerin ciddi zararları olabilir” dedi. Bu diyetlerin hem fiziksel hem de psikolojik düzeyde zararları olduğunu belirten Şengel, şunları söyledi:

“Aşırı kilo kaybı ve yetersiz beslenme, kalbin çalışmasında önemli bir rol oynayan elektrolitlerdeki dengesizliğe yol açabilir. Elektrolit dengesizliği meydana geldiğinde, aritmi, kas zayıflığı ve ani kalp durması gibi sorunlar ortaya çıkabilir.”

Şengel, elektrolit dengesinin kalp sağlığı için çok önemli olduğunu vurgulayarak, dengeli bir beslenme programına uyulması ve yeterli miktarda elektrolit içeren bir diyetin uygulanması gerektiğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.