‘Türk Escobar’ lakaplı Urfi Çetinkaya öldü!

‘Türk Escobar’ lakaplı Urfi Çetinkaya öldü!
Yayınlama: 20.09.2024 13:47
A+
A-

Türk Escobar’ın Hapishanede Ölümü

Urfi Çetinkaya, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Türk Escobar olarak da bilinen suç örgütünün lideri, cezaevinde hayatını kaybetti.

Uzun yıllar uyuşturucu kaçakçılığıyla ilişkilendirilen Çetinkaya, 2023 yılında tutuklanmıştı. Uyuşturucu trafiğini yöneten suç örgütüyle bağlantılı olmak suçundan 24 yıl hapis cezası almıştı.

“Kafes-44” operasyonu kapsamında 2024 yılında Çetinkaya’nın liderliğindeki suç örgütüne yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. 43 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye çapında yapılan operasyonlarda, örgütün Almanya, İspanya ve diğer ülkelerle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Örgütün 37 ton uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi. Soruşturma sürecinde suç örgütüne ait çok sayıda mal varlığına el konuldu.

1958’de Trabzon’un Maçka ilçesinde doğan Urfi Çetinkaya, 1980 darbesinden sonra suç dünyasına adım attı. Darbe sonrası arananlar listesine giren Çetinkaya, hayatının geri kalanını suçla geçirdi.

1989 yılında Silivri’de bir çiftlik evinde 3 kilo morfinle yakalanarak tutuklanan Çetinkaya, 6 ay sonra tahliye oldu. 2000 yılında “Matador” operasyonu ile tekrar yakalandı ve hapse atıldı. 2003’te serbest bırakıldı.

2012 yılında sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Çetinkaya, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vuruldu ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 24 yıl hapis cezası alan Çetinkaya, kırmızı bültenle arandıktan sonra 12 Nisan 2023’te İstanbul’da yakalanarak tutuklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.