“Arabasız Gün’e hazır mısınız?

“Arabasız Gün’e hazır mısınız?
Yayınlama: 20.09.2024 13:36
A+
A-

20 Eylül 2024

“Arabasız Gün’e Hazır Mısınız?”

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda araç trafiğini azaltmak ve alternatif ulaşım yollarını teşvik etmek için 22 Eylül Pazar günü toplu taşıma araçlarında %50 indirim uygulayacak.

Bursa’da, Avrupa Hareketlilik Haftası, Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 22 Eylül Pazar günü Heykel Atatürk Caddesi, saat 10.00 ile 12.00 arasında araç trafiğine kapatılacak ve sadece bisiklet ve yaya ulaşımına açılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in saat 09.30’da Tophane Saltanat Kapısı’ndan başlatacağı ‘Yeşil Pedalla Yeniden Yeşile’ bisiklet etkinliğiyle başlayacak olan program, çocuklara ve yetişkinlere keyifli anlar yaşatacak. Ulucami ve Valilik Binası arasında yapılacak programda, bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimlerinin yanı sıra gazoz kapağı, cilli, yılan, ip atlama, yakar top, don ateş, istop, kuyruk kapmaca, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, kutu kutu pense, körebe, davul zurna gibi sokak oyunları oynanacak.

BURULAŞ, 22 Eylül Pazar günü toplu taşıma araçlarında %50 indirim uygulayacağını duyurdu. İndirim, Bursakart kullanmak suretiyle, kent içi ayakta yolcu taşıyan hatlarda geçerli olacak. BURULAŞ, “Arabasız Gün’e hazır mısınız? 22 Eylül Pazar günü, Child’s Monument’ta Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyoruz. Yolları araçlara değil, çocukların neşeli seslerine bırakıyoruz. Toplu taşıma araçları %50 indirimli! Hem şehrimizi keşfedin hem de çevreye katkıda bulunun” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.