Bursa’da geleceğin ulaşım modelleri konuşulacak

Bursa’da geleceğin ulaşım modelleri konuşulacak
Yayınlama: 20.09.2024 10:36
A+
A-

20 Eylül 2024

Basın Duyurusu

Bursa’da Geleceğin Ulaşım Modelleri Tartışılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü “Bursa Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı ve Geleceğin Ulaşım Modelleri” değerlendirme toplantısı düzenleyecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası, 16-22 Eylül tarihleri arasında Bursa’da yürüyüşler, bisiklet eğitimleri ve sanatsal etkinlikler gibi çeşitli aktivitelerle kutlanıyor. Haftanın önemli etkinliklerinden biri de 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak değerlendirme toplantısı.

Toplantı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde saat 13.30-18.00 arasında gerçekleştirilecek. Kentsel hareketlilik planı üzerine önerilerin konuşulacağı panelde, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarından temsilciler yer alacak.

Açılış konuşmalarını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy ve Bursa Planlama Ajansı Danışma Kurulu Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala yapacak.

Toplantıda “Bursa Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı-Öneri ve Çalışmalar” başlıklı oturumda Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl, Ulaşım Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Kütükçü, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Selahattin Dinç konuşacak.

“Sürdürülebilir Geleceğin Ulaşım Modelleri-Mikro Mobilite” konulu oturumda ise Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turan Arslan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hediye Tüydeş Yaman, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Tektaş ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Nurten Akgün konuşacak.

Ayrıntılı bilgi için Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’yla iletişime geçilebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.