Derbi öncesi son gelişmeler

Derbi öncesi son gelişmeler
Yayınlama: 20.09.2024 10:33
A+
A-

Fenerbahçe Cephesi

Fenerbahçe, son beş maçta dört galibiyet ve bir beraberlik yakalayarak haftanın ikinci sırasında yer alıyor. Jose Mourinho yönetimindeki ekip, zirveye tırmanmak için 15 puanla lider olan rakibini yenmeyi hedefliyor.

Tek Eksik Osayi

Fenerbahçe’nin maç öncesi tek eksiği Bright Osayi-Samuel. Sakatlık sorunlarını geride bıraksa da Osayi-Samuel, henüz takımla çalışmalara başlayamadığından forma giymesi beklenmiyor.

Djiku Döndü

Fenerbahçe’nin tecrübeli savunmacısı Alexander Djiku, Galatasaray maçıyla sahalara dönüyor. Kasımpaşa karşılaşmasını sakatlığı nedeniyle kaçıran 30 yaşındaki Ganalı stoper, bu kez sarı-kırmızılılara karşı oynayabilir.

Kostic Şans Bekleyecek

Fenerbahçe’nin yeni transferi Filip Kostic, sarı-lacivertli formayla ilk maçına hazırlanıyor. Transfer döneminin sonlarında takıma katılan Kostic, hazırlık eksikliği nedeniyle Kasımpaşa maçında kadroda yer almamıştı. Takımla çalışmalarını sürdüren 31 yaşındaki oyuncu, Galatasaray maçında forma giyecek.

Oosterwolde Sınırda

Fenerbahçe’nin Hollandalı sol beki Jayden Oosterwolde, sarı kart ceza sınırıyla karşı karşıya. Oosterwolde, bu maçta kart görürse Antalyaspor deplasmanında oynayamayacak.

7 Oyuncunun İlk Derbi Heyecanı

Fenerbahçe’de ilk derbiye çıkacak yedi isim var: Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Allan Saint Maximin, Cenk Tosun, Filip Kostic, Levent Mercan ve Oğuz Aydın. Bu oyuncuların yanı sıra daha önce kadroda olsa da Galatasaray’a karşı oynayamayan Bartuğ Elmaz, Mert Müldür, Rodrigo Becao, Ryan Kent ve Ertuğrul Çetin de görev alırlarsa derbi ilklerini yaşayacaklar.

Muhtemel 11

Fenerbahçe’nin Galatasaray karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 şöyle:

Dominik Livakovic
Mert Müldür
Çağlar Söyüncü
Alexander Djiku
Jayden Oosterwolde
İsmail Yüksek
Fred Rodrigues
Amrabat (Szymanski)
Dusan Tadic
Allan Saint-Maximin
Edin Dzeko

Galatasaray Cephesi

Süper Lig’in ilk beş maçını da kazanan Galatasaray, 15 puanla zirvede yer alıyor. Fenerbahçe ise 13 puanla Galatasaray’ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Ligde 17 Gol

Galatasaray, ligde oynadığı ilk beş maçta 17 gol attı. Sarı-kırmızılılar, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’a ikişer gol, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor’a beşer gol, Gaziantep FK’ye üç gol atarak ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor.

Süper Lig’de 5’te 5

Galatasaray, Süper Lig’deki ilk beş maçını da kazanarak puan tablosunun en tepesine tırmandı. Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1, Adana Demirspor’u 5-1, Çaykur Rizespor’u 5-0 ve Gaziantep FK’yi 3-1 mağlup eden Galatasaray, 15 puanla lige birinci sıradan girdi.

Tek Eksik Ziyech

Galatasaray’da Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe karşısında oynayamayacak. Fas Milli Takımı’nda sakatlanan Ziyech, derbide görev alamayacak.

Icardi Antrenmanlara Başladı

Sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Mauro Icardi, sarı-kırmızılı takımla antrenmanlara başladı. Adana Demirspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Arjantinli yıldız, derbi öncesinde takımla idmanlarda yer aldı. Icardi’nin Fenerbahçe maçında oynayıp oynamayacağı teknik direktör Okan Buruk’a kalmış.

Barış Alper Yılmaz Formda

Barış Alper Yılmaz, son dört Süper Lig maçında dört gol atarak Galatasaray’a önemli katkı sağladı. Milli oyuncu, Gaziantep FK, Çaykur Rizespor, Adana Demirspor ve TÜMOSAN Konyaspor maçlarında kaydettiği gollerle takımının son dört galibiyetinde rol oynadı.

Okan Buruk’un Fenerbahçe Karnesi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig’de Fenerbahçe’ye karşı çıktığı dört maçın üçünde gol yemedi. Sarı-kırmızılılar, Buruk ile Fenerbahçe karşısında iki kez 3-0 galibiyet elde etti. Ezeli rakipleriyle bir maçta 0-0 berabere kalan Galatasaray, sadece geçen sezon 1-0 kaybettiği karşılaşmada kalesini gole kapatamadı.

Muhtemel 11

Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 şöyle:

Muslera
Kaan
Sanchez
Abdülkerim
Jakobs
Torreira
Sara
Barış Alper
Mertens
Sallai
Osimhen

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.