Haydi çocuklar, Heykel’de buluşuyoruz

Haydi çocuklar, Heykel’de buluşuyoruz
Yayınlama: 20.09.2024 10:12
A+
A-

20 Eylül 2024

Çocuklar, 22 Eylül’de Heykel’de Buluşuyoruz!

Bursa – Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla 22 Eylül Pazar günü Heykel Atatürk Caddesi’ni trafiğe kapatarak çocuklara bırakacak. Bu özel günde, çocuklar araba gürültüsünden uzak eğlenceli anlar yaşayacaklar.

Arabasız Gün Etkinliği

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, Bursa’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinliklerden biri olan Arabasız Gün Etkinliği, 22 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Heykel Atatürk Caddesi, saat 10.00 ile 12.00 arasında araç trafiğine kapatılarak sadece bisiklet ve yaya ulaşımına açılacak.

Çocukların Heykel’i

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Tophane Saltanat Kapısı’ndan saat 09.30’da başlayacak “Yeşil Pedalla Yeniden Yeşile” bisiklet etkinliğiyle start alacak program, çocuklara ve yetişkinlere unutulmaz bir gün vadediyor. Ulucami ile Valilik Binası arasında düzenlenecek etkinlikte, bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimlerinin yanı sıra gazoz kapağı, cilli, ip atlama, yakar top ve körebe gibi sokak oyunları da yer alacak.

Araba gürültüsünün yerini çocukların neşeli seslerinin alacağı Heykel’de, Bursalılar keyifli ve eğlenceli bir gün geçirecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Temiz hava ve çevre için bisiklet kullanımını, e-skuter gibi çevre dostu ulaşım araçlarını ve toplu taşımayı teşvik etmeliyiz. Tüm Bursalıları 22 Eylül Pazar günü Atatürk Caddesi’ndeki etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.