Başkan Aydın Şehit Yakınları ve Gaziler İle Bir Araya Geldi

Başkan Aydın Şehit Yakınları ve Gaziler İle Bir Araya Geldi
Yayınlama: 20.09.2024 02:22
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Başkan Aydın, “Bu ülke ve yaşamı, binlerce vatan evladının fedakarlıklarına borçluyuz” diyerek, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasaydı bayrağımız dalgalanamaz, ezanlarımız okunamaz, özgür bir yaşam sürdüremezdik. Aziz şehitlerimizin ailelerine ve kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Gaziler Günü’nüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Belediyesi, bu anlamlı gün vesilesiyle gaziler onuruna bir kahvaltı programı düzenledi. Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte, Başkan Aydın, şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenerek, ihtiyaçlarını ve taleplerini sordu. Tarihi Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa, Başkan Aydın’ın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Adem Erdem, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına ve kahraman gaziler ile şehit yakınları katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Aydın: “Dahili ve harici bedhahların saldırıları yüzyıllardır devam ediyor”

Başkan Aydın, her zaman gazilerin ve şehit ailelerinin yanında olduklarını vurgulayarak, “Dahili ve harici bedhahların cennet vatanımıza yönelik saldırıları, Haçlı Seferleri’nden bu yana sürmektedir. Selçuklu döneminden Osmanlı Devleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüzde PKK terör örgütü ve benzeri unsurlarla mücadeleye kadar bu saldırılar devam ediyor. Tüm bu tehlikeleri göğüsleyerek engelleyen aziz şehitlerimizden, ebediyete intikal eden ve hayatta olan tüm gazilerimizden Allah razı olsun. Onlar olmasaydı, özgürlüğümüz bu kadar kıymetli olmazdı” dedi.

Erkan Aydın dua ediyor

Erkan Aydın dua ediyor

Aydın: “Bir millet, şehidini ve gazisini unuttuğunda yok olur”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, bir milletin şehitlerini ve gazilerini, ayrıca vatan için en yakınlarını feda eden şehit yakınlarını unutmaması gerektiğini vurguladı. Aydın, “Eğer bir millet bunları unutursa tarihten silinmiş olur” dedi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi unvanı almasına atıfta bulunan Aydın, “Atatürk, Çanakkale’de şarapnel parçası isabet ettiğinde ölümden dönmüştür. Sakarya’da yaralanmasına rağmen savaşmaya devam etmiştir. Hayatı boyunca savaşlarla dolu olan bu büyük lideri saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş Savaşı’ndan Kore Savaşı’na, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan günümüzdeki terörle mücadeleye kadar, kahraman şehit ve gazilerimiz her zaman yanımızda oldu. Hayatını kaybeden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara sağlıklı bir yaşam diliyorum. Gaziler Günü’nüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Erkan Aydın konuşuyor

Kayışoğlu: “Özgür yaşamamız, şehitlerimize ve gazilerimize borçlu”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, özgür bir şekilde yaşamamızın, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere minnet borçlu olduğumuzu belirtti. Kayışoğlu, “Atatürk’ün hayatı cephelerde geçti. O, savaş sırasında bile ülkemizi güçlendirmek için planlar yapıyordu. Eğitimi yaygınlaştırmayı, halkı bilgili ve eğitimli bireyler haline getirmeyi hedefliyordu. Bugün burada özgürce yaşamamız, onların sayesinde mümkün. Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Erdem: “31 Mart 2024’te Osmangazi’ye güneş doğdu”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Adem Erdem, 31 Mart 2024 tarihinde Osmangazi’de aydınlık günlerin başladığını belirtti. “Böyle güzel bir insanı başkan seçtiği için Osmangazi halkına teşekkür ediyorum” diyen Erdem, Başkan Aydın’ın halka yakın, gazilere sahip çıkan bir lider olduğunu vurguladı.

adem-erdem

Sivri: “Dört tarafımız düşmanlarla çevrili”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri, ülkenin dört bir yanının tehditlerle çevrili olduğunu hatırlattı. “İçeride ve dışarıda düşmanlara karşı kahramanca mücadele eden gazilerimizin ve şehit ailelerinin hakkı asla ödenmez” dedi. Erkan Aydın’a da destekleri için teşekkür etti.

Erkan Aydın ve Erdem

Fırtına: “Bu özel günde bizleri bir araya getiren Aydın’a teşekkürler”

Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına da, bu anlamlı günde bir araya gelmelerini sağlayan Başkan Aydın’a teşekkür etti.

Program sonunda, Başkan Aydın, şehit yakınları ve gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.