Kazan-kazan temelinde işbirliğimizi tüm aktörlerle geliştirmeyi arzu ediyoruz

Kazan-kazan temelinde işbirliğimizi tüm aktörlerle geliştirmeyi arzu ediyoruz
Yayınlama: 18.09.2024 17:26
A+
A-

Paragraf 1:

Bu alanda yapılan her ilerleme itibarsızlaştırılmaya çalışıldı ve başarılarımız görmezden gelindi. İnşaat sektörünün önemini bilselerdi, anlardılar.

Paragraf 2:

Türk müteahhitliği sektöründe firma sayısı olarak Çin’den sonra ikinci, gelir sıralamasında ilk sekiz ülke arasındayız. Firmalarımızın yurt dışı projeleri hem döviz kazandırıyor hem de marka değerimizi yükseltiyor.

Paragraf 3:

2012-2013 ve 2021’de rekor kırdık ve 2023’te zorluklara rağmen 28 milyar dolarlık proje büyüklüğüne ulaştık. Müteahhitlik firmalarımızın toplam uluslararası gelirleri 2023’te 430 milyar doları geçti.

Paragraf 4:

Sektördeki sorunları dinliyor ve çözüm arıyoruz. Son 22 yılda devrim niteliğinde adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz.

Paragraf 5:

Türkiye’nin dış politikası, komşularla ilişkileri güçlendirmekle değişti. Artık ürünlerimizin girmediği ülke yok denecek kadar az. Ekonomimiz yüzde 5,4 büyüdü ve milli gelirimiz 1,1 trilyon doları geçti.

Paragraf 6:

Küçümsendik ama büyük başarılar elde ettik. Dış politikamızı eleştirenler, ülkenin değişen koşullara uyum sağlamasını engellemeye çalışıyor.

Paragraf 7:

Doğu veya Batı’ya bağlı kalmayacağız. Kazan-kazan anlayışıyla dengeli ilişkiler istiyoruz. Türkiye’nin yeni rotalar çizmesi övgüye değerdir.

Paragraf 8:

Yeni anayasa için geniş toplumsal mutabakat arıyoruz. İlk dört madde tartışmasız. Maksimalist yaklaşımlar sürece zarar verecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.