Tupperware iflas başvurusunda bulundu

Tupperware iflas başvurusunda bulundu
Yayınlama: 18.09.2024 16:51
A+
A-

Tupperware İflas Başvurusunda Bulundu

ABD’li gıda saklama kapları üreticisi Tupperware Brands, mali sıkıntılar nedeniyle ABD’de iflas başvurusunda bulundu. Şirket, iflas süreci boyunca faaliyetlerine devam etmeyi ve mahkemeden işletmeyi satma sürecini başlatmak için izin isteyecek.

Tupperware, Chapter 11 iflas koruması için başvuruda bulundu. Bu, şirketin borçlarını yeniden yapılandırmasına ve mali durumunu düzeltmesine olanak sağlayacak. İflas başvurusuna göre, şirketin tahmini varlıkları 500 milyon ila 1 milyar dolar, yükümlülükleri ise 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında.

İcra Kurulu Başkanı Laurie Goldman, “Son birkaç yıldır şirketin mali durumu zorlu makroekonomik ortamdan ciddi şekilde etkilendi” dedi.

Tupperware: Bir Zamanların Güç Merkezi

Tupperware’ın popülaritesi, savaş sonrası kuşaktan kadınların evlerinde “Tupperware partileri” düzenleyerek gıda saklama kapları satmasıyla patlamıştı. Ancak, daha ucuz ve daha çevre dostu kaplar üreten rakipleriyle olan rekabeti kaybetti. Salgın sonrası artan işçilik, nakliye ve hammadde maliyetleri de şirketin işlerini olumsuz etkiledi.

Geçen yıl Tupperware hisseleri dalgalı bir seyir izledi.

Not: Haberin görselleri Shutterstock tarafından sağlanmıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.