Meta, silinen WhatsApp mesajlarını gönderecek mi? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama

Meta, silinen WhatsApp mesajlarını gönderecek mi? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama
Yayınlama: 18.09.2024 13:08
A+
A-

Bağlar’daki Kuran Kursu Öğrencisi Narin Güran Cinayeti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kuran kursunda çıktıktan sonra kaybolan 19 yaşındaki Narin Güran’ın 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde cesedi bulundu.

Başsavcılık soruşturması devam ederken, tutuklu amca Salim Güran’ın sildiği WhatsApp mesajları kritik öneme sahip görülüyor. Amca Güran, mesajların yeğeniyle ilgili olmadığını iddia etse de mesajların cinayetin aydınlatılmasına yardım edebileceği düşünülüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin Anadolu Ajansı Editör Masası’nda açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilerinin bulunduğunu belirterek, “WhatsApp’ın mesajları kaydetmediğini ve depolama imkanları olmadığını, dolayısıyla veremeyeceklerini” söyledi. Uraloğlu, ancak mesajların farklı şekillerde depolanmış olması halinde bulunabileceğini ifade etti.

Soruşturmadaki Son Durum

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin’e ait DNA izleri bulunan amca Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve yenge Hediye Güran’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Gözaltına alınıp serbest bırakılan Tavşantepe Mahallesi imamı R.K. hakkında ise uygunsuz görüntülere sahip olduğu iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.