18 yaş altı kullanıcılara Instagram’dan ‘genç hesabı’ kısıtlaması

18 yaş altı kullanıcılara Instagram’dan ‘genç hesabı’ kısıtlaması
Yayınlama: 18.09.2024 10:25
A+
A-

Instagram, Genç Kullanıcılar İçin Yeni Önlemler Duyurdu

Meta, Instagram’da genç kullanıcılara yönelik yeni özellikleri uygulamaya koyacağını duyurdu. Bu özellikler, çocukları zararlı içeriklerden korumaya ve ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi etkinlikleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya odaklanıyor.

Genç Hesapları

13-17 yaş arasındaki gençler için “genç hesapları” oluşturulacak. Bu hesaplar varsayılan olarak gizli olacak, yani yalnızca kullanıcıların kabul ettiği takipçilerin gönderilerini görebilecekler.

İçerik Filtreleme

Reşit olmayan kullanıcılar için Keşfet ve Reels’ta görünen içerikler filtrelenecek. Bu, şiddet ve kozmetik ürün reklamları gibi potansiyel olarak zararlı içeriklerden korunmalarına yardımcı olacak.

Mesajlaşma ve Etkileşim Sınırlamaları

18 yaşından küçük kullanıcılar yalnızca takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecek ve etkileşime geçebilecek.

Zaman Uyarısı

Günlük 60 dakikayı aşan kullanım süresinde genç kullanıcılara uygulamadan çıkmalarını hatırlatan bildirimler gönderilecek.

Uyku Modu

Geceleri, gelen bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıtlar verilecek. Bu özellik, kullanıcıların sağlıklı bir uyku düzeni sürdürmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Ebeveyn Kontrolü

Ebeveynler, çocuklarının genç hesaplarını denetleyebilecek ve ayarlarını yönetebilecek. Çocuklarının hangi konularda bildirim aldıklarını, son bir haftada kimlerle mesajlaştıklarını görebilecekler. Ayrıca kullanım sürelerini sınırlayabilir ve belirli saatlerde Instagram erişimlerini engelleyebilirler.

Yetişkin Hesaplarının Dönüştürülmesi

18 yaşından küçük ancak yetişkin doğum tarihiyle platforma kayıt olan gençlerin hesapları, kısıtlı hesaplara dönüştürülecek.

Uygulama Tarihleri

Yeni özellikler, 17 Eylül’den itibaren ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya’da uygulanmaya başladı. Avrupa Birliği’nde de 2024’ün sonuna doğru yürürlüğe girecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.