SGK: Çift Ödeme İadesi konulu e-postalara inanmayın

SGK: Çift Ödeme İadesi konulu e-postalara inanmayın
Yayınlama: 17.09.2024 17:18
A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde vatandaşlara “Çift Ödeme İadesi” konulu sahte e-postalar gönderildiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Vatandaşlar şüpheli bir e-posta aldıklarında Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 veya CİMER üzerinden SGK ile iletişime geçebilir ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden bilgi alabilirler.

SGK, yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde vatandaşlarımıza ‘Çift Ödeme İadesi’ konulu sahte e-postalar gönderildiği tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumu Müşteri Hizmetleri adına gönderilen bu tür sahte SMS ve e-postalara itibar etmemelidirler. Bu tür sahte e-postalar dolandırıcılık amacı taşır ve kişisel bilgilerinizi ele geçirmek üzere tasarlanmıştır.

Kurumumuzun ‘Çift Ödeme İadesi’ konulu herhangi bir işlemi yoktur. Ayrıca kurumumuz tarafından gönderilen SMS veya e-postalar sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. E-posta yoluyla kişilerden IBAN ve kişisel bilgi talep edilmemektedir.”

Vatandaşlar, şüpheli bir e-posta aldıklarında Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 veya CİMER üzerinden SGK ile iletişime geçebilir ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezleri’nden bilgi alabilirler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.