Kılıçdaroğlu’na ‘MİT tırları’ olayından hapis şoku!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkan ve üyelerine hakaret ettiği öne sürülen CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kılıçdaroğlu’na ‘MİT tırları’ olayından hapis şoku!
Yayınlama: 17.09.2024 14:26
A+
A-

Eski CHP Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırlarının görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı ve “devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklamak” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Berberoğlu’nun ceza almasının ardından dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaklardır. Biz yıllarımızı demokrasi için harcadık; adalet, demokrasi ve düşünce özgürlüğü istiyoruz. 20 Temmuz darbesiyle adalet ve demokrasi yok edildi. Hakimler, artık sadece saraydan gelecek talimatları bekleyen birer kukla haline geldi ve bu kararlar sadece sarayın sopası görevini görüyor” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ifade özgürlüğü ya da eleştiri sınırlarını aştığını belirterek, yeterli delil bulunduğunu ifade etti ve Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldı. Kılıçdaroğlu’na “Zincirleme şekilde Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Eski milletvekili, yakında mahkeme karşısına çıkacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.