Bursa’da Büyükşehir Başkanlık koşusu

Bursa’da Büyükşehir Başkanlık koşusu
Yayınlama: 17.09.2024 11:46
A+
A-

17 Eylül 2024

Bursa Büyükşehir Başkanlığı Koşusu’nu Prens Levent Kazandı

Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nda zafere ulaşan at Prens Levent oldu. Yarış sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kazanan atın yetiştiricisi adına kupayı antrenör Turgay Çekici’ye takdim etti.

Osmangazi Hipodromu’nda koşulan yarış, 1400 metre mesafede kum pistte gerçekleştirildi ve büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Derya Deniz Kanar ve Bursa Barosu Genel Sekreteri Yener Poroy da yarışı tribünden takip etti.

Altı İngiliz tayının yarıştığı koşuda, Emre Yelken’e ait Prens Levent, jokeyi Ali Yıldız ile 1.27.67’lik bitiş süresiyle birinci geldi. Yasin Topçu’nun yetiştirdiği, Turgay Çekici’nin antrenörlüğünü yaptığı Prens Levent, katıldığı ilk grup koşusunda zafer kazanarak kariyerindeki galibiyet sayısını yediye çıkardı.

Yarışta ikincilik kürsüsüne Vedat Abiş ile Father Mehmet otururken, Lion Hakeem üçüncülüğü elde etti. Dengesiz dördüncü, El Verdugo ise beşincilikle yarışı tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışın sonunda atların yetiştiricilerini, antrenörlerini ve jokeylerini tebrik etti. Bursa yarışlarının değerinin arttığını vurgulayan Başkan Bozbey, “Osmangazi Hipodromu yıllardır yarış severlerin uğrak yeri. Burada bu yarışları izlemek büyük bir keyif. Türkiye Jokey Kulübü, belediye başkanlıkları adına yıllardır yarışlar düzenliyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yarışı kazanan at henüz iki yaşında ama çıktığı bütün yarışları birincilikle tamamladı. At sahibini, antrenörünü, jokeyini ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Dünyanın her yerinde bu yarışlar ilgiyle takip ediliyor. Bursa yarışlarının değeri her geçen gün artıyor.” dedi.

Törende, Başkan Mustafa Bozbey, kazanan atın sahibi adına antrenör Turgay Çekici’ye kupasını takdim etti. Başkan Bozbey ayrıca anı olarak Hipdorm Müdürü Devrim Evcim’e çiçek verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.