Ulaşımda ‘Gittiğin kadar öde’ dönemi

Ulaşımda ‘Gittiğin kadar öde’ dönemi
Yayınlama: 16.09.2024 19:37
A+
A-

16 Eylül 2024

Ulaşımda ‘Gittiğin Kadar Öde’ Dönemi Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bütçelerine katkı sağlayacak yeni bir uygulama olan ‘Gittiğin Kadar Öde’ sistemini hayata geçiriyor. 17 Eylül’den itibaren devreye girecek sistem ile BursaRay tam ücretli yolcuları, 1-5 istasyon arası yolculuklarda 5 TL, 6-11 istasyon arası yolculuklarda ise 2 TL iade alacak.

Daha Adil ve Esnek Ücretlendirme

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımayı teşvik etmek için birçok yenilik hayata geçiriyor. Türkiye’nin beş büyükşehrinde en ucuz toplu taşıma ücretini uygulayan ve öğrenci binişini 5 TL’de tutan belediye, şimdi de ‘Gittiğin Kadar Öde’ sistemini başlatıyor. Bu sistemle yolcular, sadece kullandıkları mesafe kadar ödeme yapacak ve toplu taşıma daha uygun hale gelecek.

İade Sistemi Nasıl İşler?

İade sistemi, yolcunun ilk binişinden itibaren 90 dakika süreyle geçerli olacak. İade alabilmek için yolculuğun ilk biniş noktası BursaRay olmalı. Aktarma yapılan yolculuklarda iade uygulanmayacak.

Toplu Taşımada Ekonomik Devrim

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yenilikle hem kentin ekonomisine hem de halkın bütçesine katkı sağlamayı hedefliyor. Belediye, ‘Gittiğin Kadar Öde’ uygulaması ile her durak için adil bir ücretlendirme sunarak yolculara daha konforlu bir toplu taşıma deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.