Osmangazi mahalle muhtarları mazbatalarını aldı

Bursa Osmangazi Belediyesi, 31 Mart yerel yönetim seçimlerinden zaferle ayrılan muhtarların mazbata törenini gerçekleştirdi.

Osmangazi mahalle muhtarları mazbatalarını aldı
Yayınlama: 16.04.2024 21:58
Düzenleme: 16.04.2024 21:59
A+
A-

Bursa Osmangazi Belediyesi, 31 Mart yerel yönetim seçimlerinden zaferle ayrılan muhtarların mazbata törenini gerçekleştirdi.

Tören, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kaymakamı Ali Partal’ın katılımlarıyla Sümbüllü Bahçe Konağı’nda yapıldı.

Osmangazi’nin 136 mahallesinden seçilen muhtarlar, resmi görevlerine başlamak üzere mazbatalarını aldı

Başkan Aydın, törende yaptığı konuşmada, muhtarlarla olan uyumlu çalışmalarına vurgu yaparak;

“Beş yıl boyunca tüm muhtarlarımızla iş birliği içinde Osmangazi’ye layık hizmetleri sunacağız” ifadelerini kullandı. Aydın, yeni dönemin muhtarları için bereketli olmasını diledi ve “Her bir muhtar arkadaşımıza görevlerinde üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Osmangazi Kaymakamı Ali Partal da, muhtarların yerel yönetimlerin en temel taşlarından olduğunu belirterek;

“Önümüzdeki beş yıl içinde muhtarlarımızla el ele vererek güzel işler başaracağız. Muhtarlarımız, bölgesel ihtiyaçların giderilmesinde kilit rol oynuyor” dedi. Partal, pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerde muhtarların gösterdiği özveriye de dikkat çekti.

Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı ise, yeni dönemin Osmangazi için aydınlık geçeceğini ifade ederek,

“Başkanımız Erkan Aydın ile muhtarlarımız, Osmangazi için elbirliğiyle çalışacak. Tüm muhtarlarımıza başarılar dilerim” diye konuştu.

Tören, Kaymakam Partal ve Başkan Aydın’ın muhtarları tek tek tebrik ederek mazbatalarını takdim etmesiyle son buldu. Başkan Aydın, bu özel günü gölgeleyen bir üzücü haber paylaşarak, “Bugün aramızdan ayrılan Gökçeören Mahallesi Muhtarı Emin Batmaz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” sözleriyle duygusal anlar yaşattı.

Ali Partal, Mahalle Muhtarlarının Mazbata Töreninde Buluştu

Bursa Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, bugün ilçede 136 mahalle muhtarının mazbata töreninde bir araya geldi. Yeni seçilenlerin yanı sıra devam eden muhtarlarla da bir araya gelen Partal, Bursa’da Biz muhabirine verdiği röportajda,

“Bugün Osmangazi ilçemizde 136 mahalle muhtarımız var. Onların Mazbata töreninde buluştuk, bir araya geldik. Bir kısmı yeni seçildi, devam eden arkadaşlarımız var hepsine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah güzel işlere hep beraber imza atarız teşekkür ederim.” dedi.

Erkan Aydın, Muhtarların Mazbatalarını Verdi

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise muhtarların mazbatalarının biraz gecikmeli de olsa bayram arasına sıkıştığını belirterek, “Demokrasimizin temel taşları olan muhtarlarımızın da biraz gecikmeli de olsa çünkü araya bayram girdi biliyorsunuz Mazbatalarını verdik. Allah onlara da hayırlı hizmetler nasip etsin, birlikte güzel çalışmalara imza atalım diyorum, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Gönül Metelikçi, Projeler Uyanıyor Kafamızda

Nalbantoğlu Mahalle Muhtarı Gönül Metelikçi, her seferinde heyecan duyduklarını belirterek, “Tabii her seferinde bir heyecanı oluyor yine mahallemiz için ne katkı olabiliriz, neler yapabiliriz hemen bunlar projeler uyanıyor kafamızda. Allah nasip ederse 6. döneme başlıyorum da bir ayrı heyecan veriyor. İşte yapılacak şeyler zaten kafamızda belli inşallah onları bu dönem nihayetlendirir ve gerçekleştiririz çok güzel bir duygu çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sevim Yılmaz, Kadınların Gücü Muhtarlıklarla Daha İleriye

Ovaakça Çeşmebaşı Mahalle Muhtarı Sevim Yılmaz ise kadınların muhtarlıklarla daha ileriye gideceğine inandığını belirterek, “Çok mutluyum, kadının gücü inşallah muhtarlıklarla daha güzel daha ileriye inşallah gidecektir ve bugün bir çok bayanın da yeni olarak kazandığını, bayanların çoğaldığını da görmek beni daha bir gururlandırdı açıkçası. İnşallah bir sonraki seçimde daha fazla bayanlarla ileri gitmek dileğiyle diyelim.” dedi.

Ahmet Karaburun, Tekrar Kazanmak Güven Getiriyor

Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaburun ise 2004 yılından beri muhtarlık yaptığını belirterek,  2004 yılından beri Zafer Mahallesi muhtarıyım. Her dönem olduğu gibi bu dönem de heyecanla, “Büyük bir aşkla tekrar aday olduk, mahalle halkımız tekrar bizi nasip etti. Tabii bu değişik bir duygu. Tekrar kazanmak güven getiriyor, özgüven getiriyor. Mahallede ki halkımıza hizmet etmek bizim için büyük bir zevk.” şeklinde konuştu. (Bursa’da Biz)

Sosyal Medya Hesaplarımız

Twitter (X)

Facebook

İnstagram

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.