Bursa’da öğrencileri bekleyen büyük tehlike

Bursa’nın Osmangazi ilçesinin Sakarya mahallesinde bulunan İbni Sina ilkokulu 15 yıldır yenilenmeyi bekliyor, Mahalle muhtarı Nusret Aydın yetkililere seslendi.

Bursa’da öğrencileri bekleyen büyük tehlike
Yayınlama: 15.04.2024 20:54
A+
A-

Bursa Osmangazi ilçesi Sakarya mahallesi Muhtar’ı Nusret Aydın, 15 yıldır görev yaptığı Sakarya Mahallesi’nde İbn-i Sina ilkokulunun yenilenmesi için yetkililere seslendi.

Osmangazi mahalle muhtarı olan Aydın, 1959-1960 yılları arasında yapılan İbn-i Sina İlkokulu’nun yenilenmesi için çeşitli kurumlara seslendi. Yarım asırdır eğitim hizmeti sunan okul, deprem riski taşıyor.

Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın, üç dönemdir yürüttüğü görevinde toplumun ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmeye devam ediyor. Yöneticilik geçmişi ile bilinen Aydın, İbn-i Sina İlkokulu’nun yıkılma tehlikesi altında olduğunu ve acilen yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Eğitim yuvasının deprem riski taşıdığına dikkat çeken muhtar, bu konuda yetkililerle seslendi.

Osmangazi Sakarya mahallesi muhtarı Nusret Aydın; “15 yılımızı geçirdik”

Halka hizmet etmeye çalışıyoruz diyen muhtar Nusret Aydın:

“4. devre Muhtarım yani 15 yılımızı geçirdik, netice itibariyle yapılması gereken sosyal faaliyet içerisinde hepsini ekip arkadaşlarımla birlikte yapmaya çalışıyoruz. Yıllarca bazı şirketlerde müdürlük yaptım, eski bir idareciyim mümkün olduğu kadar da insanlarla ilişkilerimizi gayet iyi bir şekilde tutup halka hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Yüzlerce yazı milli eğitime yazdım, kapılarına yatacağız”

Milli Eğitim Bakanlığına, Valiliğe ve Belediyelere yüzlerce yazdı yazdığını belirten muhtar aydın;

“İbn-i Sina İlkokulu bundan önce Tabii değişik Devrim İlkokulu veya daha değişik isimlerde yıllarca faaliyet gösterdi. 1959-1960 yılları arasında yapılan bir okul yani yarım asrı geçtik. Bunu yıllarca defaten muhtar olduğum 15 yıl süre içerisinde yüzlerce yazı milli eğitime ve diğer kurum ve kuruluşlara, belediyelere yani daha doğrusu yazmam nereye gerekiyorsa oralara biz bu yazıları yazdık. İbn-i Sina okulunun bir an önce yıkılıp tekrar yapılmasını ve bir takım depremden sonra çatlaklar oluştuğu için hayati tehlike olduğunu da bizatihi söyledim. Zamanın bakanları, milli eğitim müdürleri veya ne bileyim bakanlıkları, birçok Bursa’nın değerli isimleri bu konuda hep söz verdiler, valiler söz verdi ama maalesef onun arkasından çatlaklar, sıvalarla kapandı, boyandı derken bildiğiniz gibi büyük bir deprem olunca Türkiye’de, bu depremden dolayı öncelik belki o taraflara yansıdı, bizim okulumuz hala yapılmadı ve son olarak bu 4 devre muhtarlığımda da artık gece gündüz her türlü birimlerde, bakanlıklarda ekip arkadaşlarımla birlikte kapılarına yatacağız.” ifadelerini kullandı.

Muhtar Aydın, “Ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız” dedi

Muhtar Nusret Aydın, çeşitli mahallelerden gelen öğrencilerinde bulunduğu 50 60 yıllık bir okulun mutlaka yenilip yapılması gerektiğine dikkat çekti:

“İbn-i Sina İlkokulu’nun Belediye Başkanı, millet vekili, bakan artık önemli değil, Vali hepsini bir fiil bunların yanına gidip biz bu okulun yapılması ve çocukların bu eğitimi daha sağlıklı bir şekilde alması konusunda çok ciddi çalışmalarımız olacak, ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Halkımızla yapmaya, gerekirse bütün halkımızı toparlayıp bölge halkıyla birlikte ilgili makamlara biz kendimizi anlatmaya çalışacağız. Şimdi İbn-i Sina İlkokulu sadece Sakarya Mahallesi değil buna bağlı olarak Ulu Mahalle, Hacı İlyas Mahallesi yani diğer taşımalı sistemle gelen öğrencilerle birlikte yaklaşık olarak ciddi bir rakam oluşuyor ama burada ciddi rakamın sınıflarının az oluşu ve binanın ikinci kata çıktığınız zaman bina kendinden sarsıldığını hissediyorsunuz. Yani bu bina sağlamlık yönünden mi sarsılıyor yoksa hakikaten bina sıkıntılı mı onun için mi sarsılıyor biz bu konu hakkında kesin bir bilgi sahibi değiliz ama ne olursa olsun 50 60 yıllık bir okulun mutlaka yenilip yapılması gerekiyor.” dedi.

Hayır sahiplerini buraya davet ediyorum

Konuşmasının sonunda Bursada Biz ailesine teşekkür edip, hayırseverlere seslenen Sakarya mahalle muhtarı Nusret Aydın:

“Şimdi ana sınıfını Dahi Biz burada kendi imkanlarımız, hayır sahiplerinin imkanlarıyla ana sınıfını tefrişatı da yaptık. Ama inşallah bundan sonraki süreçte yine projeleri hep birlikte bölge şartlarına uygun bir şekilde bir okul yapılması konusunda tüm yetkililerden bizimle danışıp bizimle hareket etmesini rica ediyorum çünkü adliyeye yakın olan bu bölgede en azından sorunu da gidermiş oluruz okulun altı bir park alanı olabilir bunun üstü Efendim en üst katı spor salonu olabilir yani sportif faaliyetlerin de var olabileceği trafiği de burada rahatlatacak olan bir okulun var olmasını istiyoruz, laf olsun diye bir okul da istemiyoruz İnşallah bu konuda başarılı olacağımı zannediyorum. Bursa’da Biz olarak bizi ziyaret ettiğiniz için ilk gelen basın Siz oldunuz Ayrıca sizlere çok teşekkür ediyorum Size de başarılar diliyorum ve bu işin de takipçisi olacağınızı da biliyorum, yapılacak olan okulla ilgili birtakım projelerimiz de var maddi olarak ekonomik gücü zengin olan Hayır sahiplerimizi ben buraya davet ediyorum İnşallah direkt benimle irtibata geçebilirler valilikle belediyeyle irtibata geçebilirler yani diğer kurumlarla irtibata geçirip böyle bir yardım yapılmasını desteklemesini istiyorum Ayrıca bu da olmuyorsa her sınıfa bir zengin kişinin Hayır sahibinin ismini vererek sınıf sınıf olarak da yani Adet olarak da yapma şansımız olabilir ama dediğim gibi vatandaş bu işi yapmak isteyen hayır kurumları kişiler veya resmi kurumlar bizzat bizimle ilgili bir şekilde görüşüp bu işin ciddiyetini kavramasını önemle rica ediyorum ve Sizlere de teşekkür ediyorum.” dedi. (Bursa’da Biz)

Sosyal Medya Hesaplarımız

Twitter (X)

Facebook

İnstagram

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.