Bursa’da Fetih yürüşü büyük coşkuyla gerçekleşti

Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi şenlikleri, Osmangazi Tophane’deki coşkulu açılış töreniyle resmen başladı.

Bursa’da Fetih yürüşü büyük coşkuyla gerçekleşti
Yayınlama: 13.04.2024 13:56
Düzenleme: 13.04.2024 23:20
A+
A-

Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi şenlikleri, Tophane’deki coşkulu açılış töreniyle resmen başladı.

Renkli etkinliklerin ve tarihi anma ritüellerinin yer aldığı bu kutlamalar, Osmangazi Belediyesi’nin önderliğinde 28 Nisan’a kadar devam edecek.

Açılış törenine, şehrin dört bir yanından gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tören alanı, Osmanlı’nın efsanevi lideri Osman Gazi’nin izlerini taşıyan anıtlar ve bayraklarla donatılmıştı. Törenin başlamasıyla birlikte, Tophane Meydanı’nı dolduran kalabalık, coşkuyla Osman Gazi’yi ve Bursa’nın fethini kutladı.

Osmanlı dönemine ait kıyafetler giydiler

Şenliklerin en dikkat çekici etkinliklerinden biri olan Fetih Yürüyüşü, Saltanat Kapısı’ndan başlayarak tarihi şehir dokusunu adımladı. Yürüyüşe katılanlar arasında, her yaştan ve her kesimden insanın yer alması dikkat çekti. Yol boyunca, Bursalılar geçmişlerine duydukları bağlılığı ve gururu ifade etmek için Osmanlı dönemine ait kıyafetler giydi.

Yürüyüş, sonunda 1326 Panorama Fetih Müzesi’nde son buldu. Müze, ziyaretçilere Osmanlı’nın Bursa’yı fethi anını canlandıran etkileyici bir sergi sunuyor. Bu anlamlı etkinliklerin yanı sıra, Bursalılar aileleriyle birlikte festival alanında keyifli vakit geçirirken, tarihlerine ve kültürlerine olan bağlılıklarını bir kez daha hissettiler. (Bursa’da Biz)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.