Renault Trucks’un Yeni E-Tech T Modeliyle Uzun Mesafe Taşımacılığında Karbon Salınımı Azalacak
Renault Trucks, 2025’ten itibaren tek şarjla 600 km menzil sunan E-Tech T adlı yeni bir elektrikli kamyon modelini satışa sunacak. Bu gelişmiş araç, elektrikli aks teknolojisinin entegrasyonuyla uzun mesafe taşımacılığında karbon salınımını azaltmaya yardımcı oluyor.
Renault Trucks’un elektrikli kamyonları, ulaşım sektörü profesyonelleri tarafından halihazırda 30 milyon kilometreden fazla kullanılmış ve bu süre zarfında 29.000 ton CO₂ emisyonu tasarrufu sağlamıştır. Yeni E-Tech T modeliyle Renault Trucks, müşterilerinin enerji dönüşümüne destek olacak sürdürülebilir ulaşım çözümlerine yönelik ürün yelpazesini genişletiyor.
Yenilikçi Teknolojinin Yönlendirdiği Performans
Renault Trucks E-Tech T’nin artırılmış menzili, elektrikli aks adlı yeni bir bileşenin eklenmesiyle sağlanmaktadır. E-aks teknolojisi, güç aktarma sistemi bileşenlerini (elektrik motorları ve şanzıman) aracın arkasında bir araya getirerek, ek batarya paketleri için alana izin verir.
E-aks ile donatılan Renault Trucks E-Tech T, tek bir şarjla 600 km yol alabiliyor. Renault Trucks Elektromobilite Kıdemli Başkan Yardımcısı Emmanuel Duperray, “Bu elektrikli kamyonun geliştirilmesi, elektrikli mobiliteye geçişi hızlandıracak. Tek şarjla 600 km menzil, kamusal şarj altyapı ağlarının 2026 yılına kadar geliştirilmesiyle birlikte, müşterilerimizin operasyonel eşitlik beklentilerini karşılayacağımıza olan inancımızı güçlendiriyor” diyor.
Uzun Mesafe Taşımacılığı için Tasarlandı
Uzun yol taşımacılığı için tasarlanan Renault Trucks E-Tech T, genişletilmiş menziliyle Renault Trucks’un mevcut elektrikli araç portföyünü tamamlıyor. Renault Trucks, özel kullanımlar için özerk araçlar, konfigürasyonlar ve ekipmanlar sunmaya devam edecek. Ulaşım sektörü profesyonellerinin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri bulmalarına yardımcı olmak için Renault Trucks, her elektrikli kamyonun müşterinin özel gereksinimlerine göre yapılandırılmasını sağlayan gelişmiş simülasyon araçları sağlıyor.
Emmanuel Duperray, “Tek şarjla otonomluk yarışına girmeyi düşünmüyoruz. Büyük batarya sistemleri, yük kapasitesini düşürüyor, toplam işletme maliyetlerini artırıyor ve çevresel ayak izini büyütüyor. Sonuç olarak, elektrikli bir kamyon içten yanmalı motora sahip bir araçtan daha pahalı hale geliyor. Düşük karbonlu lojistiği yeniden düşünmeli, yani taşımacılık modellerini optimize ederek ve dolayısıyla kilometre başına maliyeti düşürerek araç kullanımını iyileştirmeliyiz” diye ekliyor.