50 ve ötesi erkekler için ideal yaş almanın sırları

50 ve ötesi erkekler için ideal yaş almanın sırları
Yayınlama: 25.11.2024 13:12
A+
A-

50 ve Ötesi Erkekler İçin Gerçek Reçeteler: Sağlıklı Yaşam Püf Noktaları

Uzman hekimler tarafından kaleme alınan “50 ve Ötesi Erkekler İçin Gerçek Reçeteler” kitabının lansmanı, seçkin katılımcıların eşliğinde gerçekleşti.

50 yaş ve üzeri erkeklerin endişelerini gidermeyi ve kaliteli yaş almanın ipuçlarını paylaşmayı amaçlayan kitapta, kalp, böbrek, karaciğer, göz ve prostat sağlığıyla ilgili değerli bilgiler yer alıyor.

Genç Kalarak Yaşlanmak Mümkün Mü?

Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz genç kalarak yaşlanma sürecinin yavaşlatılabileceğini söylüyor. Son dönemde kök hücrelerden salgılanan eksozomların yaşlanmaya karşı olumlu etkileri üzerine çalışmalar yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Karaöz, kök hücrelerle birlikte kullanıldığında veya tek başına uygulandığında eksozomların yaşlanmayı geciktirebileceğini ifade ediyor.

Adım Adım Cinsellik: Her Yaşta Sağlıklı Bir Yaşam

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Miraç Turan, 50 yaş üstü erkeklerde cinselliğin yaşla birlikte değişen bir deneyim olduğunu vurguluyor. Hormonal değişiklikler ve sağlık sorunları libido ve performansı etkileyebilse de iletişim ve anlayışla bu dönemin zenginleştirilebileceğini söylüyor. Dr. Turan, PRP, kök hücre ve ESWT gibi yenilikçi tedavilerin enerjiyi ve kan dolaşımını artırabileceğini, düzenli egzersizin de cinsel yaşamı olumlu yönde etkileyebileceğini belirtiyor.

Adım Sayısına Dikkat!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, günde 5 bin adım üzeri yürümenin kalp hastalıklarını azalttığını söylüyor. Aerobik egzersizlerle birlikte kas gücünü artıracak ağırlık kaldırma ve cross-fit gibi egzersizlerin de kalp ve damar sağlığı için faydalı olduğunu vurguluyor. Ancak, Prof. Dr. Çatakoğlu, kan sulandırıcı kullananların dövüş sporları ve düşme riski olan sporlara dikkat etmesi gerektiğini, kalbinde kapatılmamış deliği olanların da tüplü dalışlarda vurgun yeme riski olduğunu belirtiyor.

İleri Yaş İle Gelen Korkular

Psikiyatri Uzmanı Dr. Refik Cihnioğlu, 50’li yaşların hayatımızda yeni bir evreye geçiş dönemi olduğunu söylüyor. İnsanların yeni aşamalarda uyum problemleri yaşayabildiğini, ancak genellikle zamanla uyum sağladığını belirtiyor. Dr. Cihnioğlu, kaygı ve korkuların genelde kendiliğinden hafiflediğini, ancak uzun sürmesi halinde yardım almanın faydalı olacağını vurguluyor.

Kronolojik Yaşa Değil, Biyolojik Yaşa Odaklanın

İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Birkan İlhan, yaşla birlikte hipertansiyon, diyabet ve kalp hastalıkları gibi kronik hastalıkların ortaya çıkma riskinin arttığını, ancak yaşam tarzının bu hastalıkların gelişiminde büyük rol oynadığını söylüyor. Dr. İlhan, 50 yaşında sigarayı ve alkolü bırakmanın ve düzenli egzersiz yapmanın en değerli hediyelerden biri olacağını vurgulayarak, biyolojik yaşlanmayı yavaşlatmanın önemine dikkat çekiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.