Bursa’nın Fetih coşkusu balabanbey kalesi’nde kutlandı

Bursa’nın fethinin 698. yıl dönümü, Balabanbey Kalesi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Tarihi mirasımızı yaşatma çabaları da vurgulandı.

Bursa’nın Fetih coşkusu balabanbey kalesi’nde kutlandı
Yayınlama: 06.04.2024 15:49
Düzenleme: 06.04.2024 16:31
A+
A-

Bursa’nın fethinin 698. yıl dönümü, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkent olma sürecinde kilit bir rol oynayan Balabanbey Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Yıldırım Belediyesi‘nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, Osmangazi İlçe Kaymakamı Ali Partal, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ve ilçe sakinleri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Dr. Zeynep Akan Yetişir, Bursa’nın tarihsel ve kültürel önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Bursa, binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir şehirdir. Özellikle Osmanlı döneminde altın çağını yaşamış ve bu dönemde birçok alanda öne çıkmıştır. 698 yıl önce gerçekleşen fetih, Bursa’ya yeni bir anlam ve önem kazandırmıştır. Osmanlı’nın yönetimiyle Bursa, mimari, ticaret, bilim ve sanat alanlarında önemli bir merkez haline gelmiştir. Balaban Kalesi, Osmanlı’nın Bursa’da inşa ettiği ilk yapı olup, fetih öncesinde stratejik bir öneme sahiptir. Bu etkinlikle Bursa’nın tarihine ve kültürel mirasına bir kez daha vurgu yaparak, gelecek nesillere bu mirası aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Oktay Yılmaz, Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarının devam edeceğini belirterek, “Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak bizim için büyük bir sorumluluktur. Bu nedenle Balaban Kalesi ve çevresindeki alanları koruma altına alarak, tarihi yapılara yeniden hayat veriyoruz. Bu projelerle Bursa’nın tarihini canlandırarak, gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. (Bursa’da Biz)

Sosyal Medya Hesaplarımız

Twitter (X)

Facebook

İnstagram

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.