Kalp hastalığı olanlar: Bu takviyeden uzak durun!

Kalp hastalığı olanlar: Bu takviyeden uzak durun!
Yayınlama: 07.11.2024 13:54
A+
A-

Omega-3 Yağ Asitleri:

Omega-3 yağ asitleri sağlık için çok önemlidir ve belirli hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Bu besinler besinler yoluyla alınır ve balıklar bu besinlerin en zengin kaynaklarındandır. Yeterli Omega-3 alamıyorsanız, kapsüller alabilirsiniz, ancak dikkatli olmalısınız çünkü bu takviyeler herkes için uygun değildir, özellikle de kalp hastalığı olanlar için.

Omega-3’ten Uzak Durmanız Gereken Hastalıklar:

Kalp rahatsızlığı olan kişiler, ek Omega-3 yağ asitleri alıp almayacaklarını doktorlarıyla konuşmalıdır. Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü, Omega-3 almanın daha önce kalp hastalığı olan kişilerde atriyal fibrilasyon riskini artırabileceğini gösteren bir çalışmaya dayanarak bir rapor yayınladı. Omega-3, felce neden olabilecek bir kalp ritmidir. Çalışma, günde 4 gram Omega-3 takviyesi alan kişilerde bu sağlık sorunları riskinin en yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

“Aşırı Omega-3 dozu, kanama riskini artırabilir ve daha da kötüsü, kalp hastalığı olanlarda kalp ritmine yol açabilir. Bu ikinci uyarı çok ciddiye alınmalıdır.” diyor Dr. Riedl. Tüketici danışma merkezi ayrıca aşırı dozun kanın pıhtılaşma süresini uzatabileceğini ve bağışıklık sistemini zayıflatabileceğini de bildirdi.

Günlük Omega-3 Yağ Asitleri Miktarı:

Reçetesiz satılan Omega-3 takviyeleri genellikle farklı miktarlarda eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) içerdiğinden kesin bir doz belirlemek zordur. Dr. Matthias Riedl, “Omega-3 yağ asitleri yalnızca düşük dozlarda alınmalıdır. Her zaman öncelikle kandaki Omega-3 indeksini belirlemeyi öneririm. Bu, vücudun Omega-3 ihtiyacını yansıtır. Normal olması halinde, takviye almaktan kaçınırım” şeklinde açıklıyor.

Haftada iki kez uskumru, ringa balığı, sardalya veya somon gibi yağlı balıklar yiyerek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Omega-3 yağ asitleri ayrıca keten tohumu, ceviz, kolza tohumu ve soya fasulyesi yağında da bulunur. Ancak vejetaryenseniz veya balık sevmiyorsanız, bir Omega-3 yağ asidi takviyesi alabilirsiniz.

Özellikle hamile ve emziren kadınların ek Omega-3 tüketmeleri önerilir çünkü bu, bebeğin beyin gelişimini olumlu yönde etkiler. Büyümekte olan çocuklar ve gençler de yeterli miktarda Omega-3 almalıdır. Ancak takviye almadan önce bir doktora danışılması gerekir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.