BUÜ çam ormanlarını koruyor: Terminatör böcek salımı başladı

BUÜ, Görükle Kampüsü’ndeki çam ormanlarını korumak için “Calosomasycophanta” türü böcekleri salarak çam kese böceği ile mücadele ediyor.

BUÜ çam ormanlarını koruyor: Terminatör böcek salımı başladı
Yayınlama: 04.04.2024 17:46
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Görükle Kampüsü’ndeki çam ormanlarına zarar veren haşeratı yok etmek amacıyla “Calosomasycophanta” türü böcekleri salarak mücadele etti.

BUÜ, şehir merkezindeki en büyük çam ormanı rezervlerinden birine sahip olup, bu alanları koruma ve genişletme çabalarına devam etmektedir.

Görükle’deki çam ağaçlarına ve insanlara zarar veren çam kese böceği ile mücadele kapsamında her yıl biyolojik mücadele faaliyetleri düzenlenmektedir.

Üniversite yönetimi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde Çam Kese Böceği “Thaumetopoeapityocampa” popülasyonunu azaltmak amacıyla kampüs ormanlarına terminatör böcek salınımı gerçekleştirdi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Yeşil kampüs geleceğe bırakacağımız mirasımız”

Kampüsün çeşitli noktalarına yaklaşık bin böcek bırakılırken, takip ve müdahale için de sorumlu ekiplerin koordinasyonu sağlandı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Yeşil kampüs geleceğe bırakacağımız mirasımız” diyerek, sürdürülebilir kalkınma planı doğrultusunda yeşil kampüs ve temiz çevre konularında hassasiyetle çalıştıklarını vurguladı.

Prof. Dr. Yılmaz, “Sahip olduğumuz ormanlar, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miraslarımızdan biridir. Üniversitemizin kurulduğu yıllarda dikilen fidanlar, bugün şehrin merkezindeki en büyük orman alanlarını oluşturuyor. Türkiye’nin en büyük ve en yeşil kampüslerinden birine sahibiz. Bu güzellikleri korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl da çam ormanlarımızı zararlı haşerelerden korumak için Orman Bölge Müdürlüğümüzün desteğiyle terminatör böceklerinin ormanlarımıza salınımını tamamladık. Bu böceklerin sayısını düzenli olarak artırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

TWİTTER (X)

FACEBOOK

İNSTAGRAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.