Bursa, Fethin 698. yılında şenlikle buluşuyor

“Bursa’nın fethinin 698. yılında düzenlenen 19. Osman Gazi Anma ve Fetih Şenlikleri, tarih ve kültür dolu etkinliklerle şehri şenlendirecek.

Bursa, Fethin 698. yılında şenlikle buluşuyor
Yayınlama: 03.04.2024 17:58
Düzenleme: 04.04.2024 14:39
A+
A-

Bu yıl Osmangazi Belediyesi tarafından 19. kez düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında, Bursa’nın fethinin 698. yılı kutlanacak. Bu tarihi olayı anmak amacıyla düzenlenen şenlikler, Nisan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle Bursa’nın kültürel ve tarihi mirasını ön plana çıkaracak. Şenliklerin başlangıcı, 5 Nisan Cuma günü Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde yapılacak olan Sultanlar 1. Mustafa, 2. Osman, 4. Murad Dönemleri ve Bursa Sempozyumu ile olacak. Sempozyumdan önce, 4. Murad Dönemi ve Bursalı Müellifler Sergisi de ziyaretçilere açılacak.

Resmi açılış töreni düzenlenecek

Şenliklerin ilk hafta sonunda, 6 Nisan Cumartesi günü Ulu Cami’de fetih duası okunacak ve aynı gün Tophane Meydanı’nda resmi açılış töreni düzenlenecek. Törenin ardından başlayacak Fetih Yürüyüşü, tarihi bir rota izleyerek Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde sona erecek.

14 Nisan Pazar günü, Armutköy ve Dereçavuş Mahallelerinde geleneksel Köy Düğünü etkinliği gerçekleştirilecek. Bu etkinlikle bin yıllık bir geleneğin yaşatılması amaçlanıyor.

21 Nisan Pazar günü ise Uluslararası Osmangazi Kent Koşusu ve Tarihi Kent Koşusu Halk Maratonu yarışları düzenlenecek. Bu koşular, atletlerin tarihi Bursa sokaklarında yarışmasına olanak tanıyacak.

Şenlikler, 28 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan Rahvan At Koşusu ile sona erecek. Bu koşu, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bir geleneği sürdürmeyi amaçlıyor ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen rahvan atları ve binicilerini ağırlayacak. (Bursa’da Biz)

Sosyal Medya Hesaplarımız

TWİTTER (X)

FACEBOOK

İNSTAGRAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.