BUSKİ’de intihar girişimi

Bursa’da emekli maaşıyla geçinmekte zorlanan bir vatandaş, BUSKİ çatısında intihar girişiminde bulundu. Mektupla yaşadığı sıkıntıları anlattı.

BUSKİ’de intihar girişimi
Yayınlama: 03.04.2024 16:42
A+
A-

Bursa’da bir olay, BUSKİ’nin çatısında yaşandı. Bir vatandaş, burada intihar teşebbüsünde bulunarak dikkat çekti. İntihara kalkışan kişi, alttaki kalabalığa bir mektup attı. Mektupta, BUSKİ’den alacaklarını tahsil edemediğini, emekli olduğunu ve geçim sıkıntısı çektiğini ifade etti.

MEKTUP YOLUYLA MESAJ

Bursa’nın merkezinde bir birey, bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Aşağıda bekleyen itfaiye ekipleri ve vatandaşlara bir mektup atan Öner A., mektubunda şunları kaydetti:

“BUSKİ’de çalışırken 6 ay önce EYT yasası çıktı. Gerekli şartlara sahiptim, borçlarım nedeniyle hacizle karşı karşıya kalabilirdim. 7200 gün primim vardı, emeklilik için başvurmak zorunda kaldım ve 3 çocukla geçinmek imkansız hale geldi, emekli maaşım 7500 TL bağlandı. Bu maaşla ailemi nasıl geçindirebilirim? Yetkililerle görüşmeye çalıştım, genç yaşta emekli olduğum için işime geri dönmek istedim ama bana değer verilmedi, sanki suçluymuşum gibi hissettirildi. Emeklilik mi bu? Bu ölüm maaşıyla emekliliğimin haklılığını sizlere aktarıyorum. 6 aydır çalışamadığım için kredi kartlarıma büyük borçlar biriktirdim, bu yaşta hacizle karşılaşmak istemiyorum. İşime geri dönüp çalışmak, bu durumdan kurtulmak istiyorum. Emeklilik ölüm olmamalı. Saygılarımla…

Öner A.”İKNA EDİLME SÜRECİ

İntihar girişiminde bulunan kişi, itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşlarla yapılan konuşmalar sonucunda ikna edildi. (Bursa’da Biz)

Sosyal Medya Hesaplarımız

TWİTTER (X)

FACEBOOK

İNSTAGRAM

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.