Hayriye Teyze, ailesiyle birlikte 40 yıldır armut üretimi yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda, gelirinde artışa gitmek için kendi buzhanesini inşa etme kararı aldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) başvurdu ve projesi kabul edildi. Kısa sürede faaliyete geçen deponun 3 milyon liralık maliyetinin yarısı TKDK tarafından hibe edildi.
Hayriye Teyze, bu tesis sayesinde meyvelerini uygun sıcaklıkta saklayabiliyor ve Uludağ’ın eteklerindeki bahçelerinde yetiştirdiği “Santa Maria” ve “deveci” cinsi armutları aracı olmadan değerinde pazarlıyor. Ekim ayında hasat edilen armutlar mayısa kadar depoda muhafaza ediliyor ve ardından yurt dışına gönderiliyor.
Hayriye Teyze, Gürsu’nun köylerinden ve üreticilerinden çok etkilenmiş ve bu işe bu nedenle girdiğini belirtiyor. En büyük destekçilerinden biri olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da kadın üreticileri destekliyor ve girişimcilik eğitimleri veriyor.
Başkan Işık, “Hayriye Teyze, hem şahsım hem de kadın üreticiler için mükemmel bir örnek. Bu girişimcilik yolculuğu, bölgemizin tescilli ürünü armutlara odaklanması açısından da önemli. Kendisini destekliyor ve herkese örnek olmasını arzu ediyoruz” dedi.