CHP’nin Tarihi Zaferi: 47 Yıl Sonra Bursa’da İktidar

CHP, Bursa’da büyük bir zafer elde etti. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte altı ilçeyi daha kazanan CHP’nin il başkanı Nihat Yeşiltaş, 47 yıl sonra Bursa’da iktidara geldiklerini duyurdu.

CHP’nin Tarihi Zaferi: 47 Yıl Sonra Bursa’da İktidar
Yayınlama: 01.04.2024 06:31
A+
A-

CHP, Bursa’da büyük bir zafer elde etti. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte altı ilçeyi daha kazanan CHP’nin il başkanı Nihat Yeşiltaş, 47 yıl sonra Bursa’da iktidara geldiklerini duyurdu. Sandıkların yüzde 99,70’i açıldığında, Anadolu Ajansı’nın saat 03.20’deki verilerine göre, CHP adayı Mustafa Bozbey yüzde 47,60 oy oranıyla şehrin yeni belediye başkanı seçildi. AK Parti adayı ve mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş ise yüzde 38,41 oy aldı.

CHP, Kent Meydanı’nda zaferini kutladı

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “47 yıl sonra Bursa’da CHP iktidar olmuştur” ifadelerini kullandı. Kutlamaya Nilüfer, Mudanya ve Osmangazi adayları da katıldı. Mustafa Bozbey, alana geldiğinde “Bursa sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.

Nihat Yeşiltaş, kutlamada yaptığı konuşmada, “Bugün Bursa tarih yazdı. Tam 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bursa’da iktidar olmuştur. İl Başkanı olarak hayatımın en anlamlı gününü Bursa halkına ilan ediyorum. Bundan 47 yıl önce Mustafa Eroğlu ile kazanmıştık. Şimdi yine bir Mustafa ile kazandık. Daha önce kime oy vermiş olurlarsa olsunlar Bursa’da bir Bursa ittifakı oluştu. Bütün Bursa halkına hayırlı olsun. Mustafa Bozbey Bursa’ya hayırlı olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını henüz resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Mustafa Bozbey'in kazandığı açıklandı.

Mustafa Bozbey; “Bu kenti sizlerle beraber yöneteceğiz”

Mustafa Bozbey ise Bursa halkına teşekkür ederek, “Bu seçimin kahramanları sizlersiniz. Şimdi görev zamanı. Önce çocukları gülümseteceğiz. Herkesin Başkanı olacağım dedim, herkesin başkanıyım. Hemen işe koyuluyoruz. Bursa’nın sorunlarına vakıfız. Bu kenti sizlerle beraber yöneteceğiz. Biz sizlerle beraber güçlüyüz. Bursa’yı gülümseteceğiz” şeklinde konuştu. (Bursa’da Biz)

Sosyal Medya Hesaplarımız

TWİTTER (X)

FACEBOOK

İNSTAGRAM

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.