Avrupa ülkeleri, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını kınadı

Avrupa ülkeleri, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını kınadı
Yayınlama: 24.10.2024 01:08
A+
A-

Türkiye’nin Savunma Sanayisine Terör Saldırısı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’yi (TUSAŞ) hedef alan bir terör saldırısında beş çalışan hayatını kaybederken 22 kişi yaralandı. Saldırının ardından Avrupa ülkeleri taziye ve kınama mesajları yayımladı.

Almanya

Başbakan Olaf Scholz, “Ankara’dan gelen ölüm ve yaralama haberleri karşısında derin bir üzüntü içindeyim. Terörizmin her türlüsünü en güçlü şekilde kınıyor ve Türkiye’nin yanında durduğumuzu yine vurguluyorum.” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Ankara’daki terör saldırısının büyük bir şok yarattığını” ve “terörizmi en güçlü şekilde lanetlediklerini” belirtti.

İngiltere

İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore, “Bugün TUSAŞ’a yapılan ve tamamen kınadığım iğrenç terörist saldırıdan dehşete düştüm. Şehit ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından, “Kahramankazan’da TUSAŞ’a düzenlenen dehşet verici terör saldırısından derin üzüntü duyduk. Birleşik Krallık, müttefiki Türkiye ile dayanışma içindedir ve terörün her çeşidini kınamaktadır.” mesajını paylaştı.

Yunanistan

Başbakan Kiryakos Miçotakis, “Ankara’da bugün düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Düşüncelerimiz ve en içten taziyelerimiz hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle birlikte.” açıklamasını yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Ankara’daki Türkiye havacılık ve uzay sanayii tesislerine yönelik saldırı, her terör saldırısı gibi kesin şekilde kınanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bulgaristan

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, “TUSAŞ’a bugün yapılan, can kayıpları ve yaralanmalarla sonuçlanan saldırı haberiyle sarsıldık. Her türlü şiddet veya terörizmi şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Hollanda

Başbakan Dick Schoof, “Türkiye’nin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hollanda terörün her türlüsünü kınıyor.” açıklamasını yaptı.

Avusturya

Başbakan Karl Nehammer, “Terör ve şiddetin toplumlarımızda yeri yoktur. En içten başsağlığı dileklerimizi olaydan etkilenenler ve ailelerine iletiyoruz.” mesajını paylaştı.

İtalya

Başbakan Giorgia Meloni, “TUSAŞ genel merkezine düzenlenen; çok sayıda can kaybı ve yaralanmaya yol açan alçak saldırı nedeniyle Türk yetkililere derin taziyelerini ve samimi yakınlığını belirtiyor.” açıklamasını yaptı.

Çekya

Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, “TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı nedeniyle derinden sarsıldım. En içten taziyelerimi olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türkiye’ye iletiyorum. Çekya terörizme karşı kararlı şekilde duruyor. Birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.” görüşünü paylaştı.

Kosova

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, “Bugün Ankara’da düzenlenen terör saldırısının ardından müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız. Kurbanların aileleri ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Terörizm ve şiddetin dünyamızda yeri yok!” ifadelerini kullandı.

Sırbistan

Dışişleri Bakanlığı, “Başkentteki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilekleri iletilerek, ‘Şok ve üzüntü içerisindeyiz. Bu anlamsız şiddet eylemini kınıyoruz ve bu zor zamanlarında Türk halkının yanındayız.'” mesajını paylaştı.

Kuzey Makedonya

Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, “Bu korkunç terör saldırısından sonra Ankara ve tüm Türk halkıyla tam dayanışma içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevdiklerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Bu anlamsız şiddet asla barışın önüne geçemeyecek.” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek

Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, “Değerli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bosna Hersek halkı ve adıma en derin başsağlığı dileklerini iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Letonya

Dışişleri Bakanı Baiba Braze, “Ankara’daki ölümcül saldırı karşısında derin endişe duyuyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Estonya

Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, “Terör hiçbir şekilde kabul edilemez. Ankara’dan gelen haberler karşısında şok oldum. Türkiye, NATO’daki dostumuz ve müttefikimizdir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Norveç

Dışişleri Bakanlığı, “Ankara’dan gelen haberler son derece endişe verici. Norveç, TUSAŞ’a yönelik vahşi saldırıyı kınamaktadır. Kurbanların ailelerine ve olaydan etkilenen herkese taziyelerimizi iletiyoruz. Terörün her türlüsüne karşı mücadelede müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.