Terör saldırısı Meclis’te görüşüldü

Terör saldırısı Meclis’te görüşüldü
Yayınlama: 23.10.2024 20:19
A+
A-

TBMM, Terör Saldırısını Kınıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Lübnan’daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşülürken, Türk Uçak Uzay Sanayi A.Ş.’ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı haberi üzerine açıklamada bulunan TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşime ara verdi.

Terör Saldırısı Kınaması

Meclis Başkanvekili Celal Adan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı okudu ve “Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Şehitlerimize başsağlığı, yaralılarımız için Allah’tan şifa diliyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez, döktükleri kanda da boğulacaklardır” ifadelerini kullandı.

Parti Liderlerinin Açıklamaları

Terör saldırısını kınayan Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, “Türkiye’yi ekonomik ve demokratik olarak zayıflatmak isteyen güçlere karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Terör örgütünü ve destekçilerini lanetliyoruz. Türkiye’nin huzurunu asla bozamayacaklar” ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Terörle mücadelemiz kararlı ve sebatlı bir şekilde devam etmektedir. Bütün terör örgütleri yok edilecektir” dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Bu olay provokasyon amaçlıdır. Türkiye toplumunun barış içinde yaşama beklentisine yanıt vermeliyiz” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Teröre boyun eğmeyeceğiz. Teröristler en sert şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Terör saldırısının zamanlaması manidardır. Bu saldırının arkasındaki yapılar mutlaka bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

Grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi üzerindeki görüşmelere devam edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.