Meta, tartışmalı yüz tanıma özelliğini yeniden geliştiriyor

Meta, tartışmalı yüz tanıma özelliğini yeniden geliştiriyor
Yayınlama: 23.10.2024 20:16
A+
A-

Meta, Yüz Tanıma Özelliğini “Ünlü Yemi” Dolandırıcılıklarına Karşı Kullanmaya Hazırlanıyor

Meta, üç yıl önce gizlilik endişeleri ve düzenleyici baskılar nedeniyle kapattığı yüz tanıma özelliğini yeniden devreye sokuyor. Bu kez, “ünlü yemi” dolandırıcılıklarıyla mücadele amacıyla kullanılacak olan özellik, ünlü kişileri içeren küçük bir denemeyle başlayacak.

Nasıl Çalışacak?

Meta’nın yüz tanıma sistemi, ünlülerin profil resimlerini şüpheli reklamlarda kullanılanlarla otomatik olarak eşleştirecek. Bir eşleşme tespit edilirse ve reklam dolandırıcılık gibi görünüyorsa, Meta içeriği engelleyecek. Denemeye dahil edilmiş ünlüler haberdar edilecek ve vazgeçme hakkına sahip olacaklar.

Avrupa Birliği ve Bazı Eyaletler Dışarıda

Meta’nın Aralık ayında başlatmayı planladığı küresel deneme, düzenleyici izninin henüz alınmadığı bölgeleri kapsamayacak. Avrupa Birliği, Güney Kore, İngiltere ve Teksas ve Illinois gibi bazı ABD eyaletleri deneme dışında bırakılacak.

Gizlilik Endişeleri

Meta, 2021 yılında yüz tanıma özelliğini, artan gizlilik endişeleri ve düzenleyici baskılar nedeniyle kaldırmıştı. Ancak şirket, yeni teknolojinin dahili gizlilik incelemelerden ve harici düzenleyiciler ve gizlilik uzmanlarıyla görüşmelerden geçtiğini belirtiyor.

Meta, yüz tanımayı yalnızca dolandırıcılıkları önlemek ve kullanıcıların tehlikeye girmeleri halinde hesaplarına yeniden erişmelerine yardımcı olmak için kullanmayı planlıyor.

Meta’nın yüz tanıma özelliğini yeniden devreye sokma kararı, gizlilik ve güvenlik konusunda yeni tartışmaları beraberinde getirebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.