Borsa karar aşamasında

Borsa karar aşamasında
Yayınlama: 23.10.2024 19:09
A+
A-

Burgan Yatırım’dan Borsa Tahminleri

Borsa İstanbul şu an kararsız durumda. 8.700 seviyesinin aşağı kırılmasıyla 8.100 seviyelerinin görülebileceğini belirten Burgan Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Erdal Özyiğit, aksine 9.400 seviyelerinin üzerinde üç veya daha fazla kapanışın yeni bir yükseliş trendi başlatabileceğini söylüyor.

Piyasayı Etkileyen Faktörler

Özyiğit, piyasayı olumlu veya olumsuz etkileyecek gelişmeleri şöyle sıralıyor:

  • Enflasyon
  • Faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceği
  • Jeopolitik riskler

Özyiğit, endeksin birkaç gün 8.700 puanın altında kapanması durumunda bile daha da aşağı inmedikçe yükselebileceğine dikkat çekiyor. Bu duruma teknik analiz dilinde “teknik tuzak” dendiğini hatırlatıyor.

Dolar Bazında Borsa

Özyiğit, dolar bazında grafiğin de TL bazında bakılan grafikle benzer noktalara işaret ettiğini vurguluyor. Borsa İstanbul ile global borsaların korelasyonunu değerlendiren Özyiğit, endeksin son altı yıldır yatırımcılara kazanç sağladığını ve ABD borsalarının seçim yılı ve ertesi yıl genellikle pozitif seyrettiğini belirtiyor.

Altın ve Sektörel Görünüm

Sektörel açıdan iletişim, sigorta ve ulaştırma sektörlerindeki ivmeye dikkat çeken Özyiğit, iletişim ve ulaştırmada güçlü ivmenin devam edeceğini söylüyor.

Özyiğit, global borsalarda Nasdaq’ın Dow Jones ve S&P 500’e göre hareketine devam etme olasılığını daha yüksek görürken, altının mevcut seviyelerde biraz dinlenebileceğini düşünüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.