Garanti BBVA Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını karşılıyor

Garanti BBVA Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını karşılıyor
Yayınlama: 23.10.2024 16:41
A+
A-

Cumhuriyet Anıtıyla Cumhuriyet Değerlerini Yaşatmak

Garanti BBVA’nın özel olarak yaptırıp yerleştirdiği Cumhuriyet Anıtı, Cumhuriyetin dinamik ve coşkulu niteliklerini simgeleyen dalgalarla birlikte, Atatürk’ün aydınlığını Türk gençliğinin geleceğe taşıdığını anlatıyor.

Anıt, bronz döküm ve paslanmaz çelikten karma bir teknikle inşa edildi. Beton bir kaide üzerinde 6 metre yüksekliğinde yükseliyor.

Garanti BBVA, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü kapsamında, “Yüz Yıl Önce, Yüz Yıl Sonra: Fotoğraflarla Mustafa Kemal Paşa’nın Cumhuriyet Yolu” sergisini ve kitabını çıkardı. Aynı zamanda, Cumhuriyet değerlerini temsil eden sanat eserleri olan Hakan Sorar’ın ‘Kil ve Kod: Topraktan Geleceğe’ ve Evren Erol’un ‘Yüz Yıllık Yürüyüş’ heykellerine destek verdi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten, Cumhuriyet Anıtı ile ilgili açıklama yaptı: “Cumhuriyet’in kazanımlarını geleceğe taşımak en önemli hedefimiz. Atatürk’ün fikirlerini ve Cumhuriyet’in temel ilkelerini yaşatmak için çalışıyoruz. Bu değerlere gösterdiğimiz saygıyı kalıcı eserlerle taçlandırıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın katkılarıyla ortaya çıkan Cumhuriyet Anıtı, Cumhuriyet’in getirdiği ilerici düşünceyi ve aydınlanma ruhunu, Türk gençliğinin bu değerleri geleceğe taşıma arzusunu simgeliyor. Sanatçımız Metin Yurdanur’a teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin 101. yılını bu önemli eserle kutlamaktan gurur duyuyoruz. İkinci yüzyıla girerken, Cumhuriyet değerlerini daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.