8. Mehmet H. Doğan Ödülü’nün sahibi Hasan Turgut oldu

8. Mehmet H. Doğan Ödülü’nün sahibi Hasan Turgut oldu
Yayınlama: 23.10.2024 16:04
A+
A-

Başlık: Nilüfer Belediyesi’nin Mehmet H. Doğan Şiir Eleştirisi Ödülü’nü Hasan Turgut Kazandı

Giriş:
Nilüfer Belediyesi, Mehmet H. Doğan Şiir Eleştirisi Ödülü’nün 8.sini düzenledi. Kazanan isim “Araziyi Düzleştirmek: Gülten Akın Şiirinde Ortaklığın İnşası” adlı çalışmasıyla Hasan Turgut oldu.

Ödül Törenine Katılım:
Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki törene edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Seçici Kurul Başkanı Metin Celâl ve edebiyatçılar katıldı.

Şahin’in Konuşması:
Şahin, Nilüfer Şiir Kütüphanesi’nin önemine değindi. Kütüphanenin şiir eleştirilerine dikkat çekmeyi amaçlayan bu ödülün, Türk şiirine ve kültürüne katkı sağladığını vurguladı.

Celâl’in Konuşması:
Türkiye’de şiir eleştirisi eserlerinin sayısının yetersiz olduğunu belirten Celâl, bu ödülle yazarları teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Turgut’un Konuşması:
Turgut, Bursa’nın kendisi için özel bir yer olduğunu söyledi. Eserinin Mehmet H. Doğan’ın şabloncu yaklaşımlara karşı yeni bakış açıları sunma hedefini yansıttığını ifade etti.

Ödül Töreninin Devamı:
Şahin ve Celâl, Turgut’a ödülünü takdim etti. Ardından gerçekleşen söyleşide Turgut, Gülten Akın’ın toplumsal gerçekçi dönemine odaklandığını belirtti.

Sesli Şiir Antolojisi:
Törenin ardından, Adnan Özer, Gülce Başer ve diğer şairlerin Trio Lotus grubuyla birlikte şiirleri seslendirdiği bir antoloji gerçekleşti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.