Google Mesajlar’a gelişmiş spam koruması ve ‘Hassas İçerik Uyarıları’ ekleniyor

Google Mesajlar’a gelişmiş spam koruması ve ‘Hassas İçerik Uyarıları’ ekleniyor
Yayınlama: 23.10.2024 15:53
A+
A-

Google Mesajlar, Kullanıcı Güvenliğini ve Gizliliğini Artırıyor

Google Mesajlar, kullanıcılarının güvenliğini ve gizliliğini artırmak için yeni özellikler ekliyor. Bu özellikler arasında şunlar yer alıyor:

Gelişmiş Spam Koruması ve Dolandırıcılık Tespiti

Mesajlar, “gelişmiş dolandırıcılık tespiti” özelliğiyle dolandırıcılık mesajlarına karşı kullanıcıları koruyor. Makine öğrenimi kullanan bu özellik, spam mesajları otomatik olarak spam klasörüne taşıyor veya kullanıcıları uyarıyor. Bu özellik, beta kullanıcıları için kullanıma sunulmaya başlandı.

Ortak Anahtar Doğrulaması ile Kimlik Doğrulama

Google, mesajlaşma uygulamaları arasında ortak anahtar doğrulaması için bir sistem geliştiriyor. Bu özellik, kişilerinizden birini taklit etmeye çalışan dolandırıcılara karşı koruma sağlayacak. Doğrulama, QR kodu veya sayı karşılaştırmasıyla yapılacak. Bu özellik, önümüzdeki yıl Android 9+ cihazlar için çıkacak.

Hassas İçerik Uyarıları

Mesajlar, alınan fotoğraflarda çıplaklık tespit edip bulanıklaştıran “Hassas İçerik Uyarıları” ekliyor. Bu özellik, 18 yaş altı kullanıcılar için otomatik olarak etkinleştirilirken, yetişkinler Android Ayarları üzerinden yönetebiliyor. Uyarılar, önümüzdeki aylarda Android 9+ cihazlarda kullanıma sunulacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.