Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır Aktaş Bağlantı Yolu yarın açılıyor

Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır Aktaş Bağlantı Yolu yarın açılıyor
Yayınlama: 23.10.2024 15:19
A+
A-

Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu Hizmete Açılıyor

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu’nun yarın hizmete açılacağını duyurdu.

Mozeret Geçidi Sorunu Çözüldü

Uraloğlu, tünelin ve bağlantı yolunun, kış aylarında Mozeret Geçidi’nde yaşanan zorlukları ortadan kaldırmak için inşa edildiğini belirtti. Ardahan ve Kars illerini birbirine bağlayan Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu’nun 16,3 kilometre uzunluğunda ve bölünmüş yol standardında yapıldığını söyledi.

Güzergahta bulunan 2.159 rakımlı Mozeret Geçidi’nin, 2.308 metre uzunluğundaki Aşık Şenlik Tüneli ile geçileceğini vurgulayan Uraloğlu, böylece 14 keskin virajın ortadan kalktığını ve yol kotunun 209 metre aşağıya alındığını belirtti. Ayrıca güzergahta 53 metrelik Çıldır Köprüsü ve 6 hemzemin kavşağın inşa edildiğini söyledi.

Aktaş Sınır Kapısı’na Yüksek Standartlı Ulaşım

Uraloğlu, Aşık Şenlik Tüneli ve Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu ile Aktaş Sınır Kapısı’na ve Gürcistan’a yüksek standartlı bir ulaşım imkanı sağlandığını dile getirdi. Aşık Şenlik Tüneli’nin, ağır kış şartlarının yaşandığı Mozeret Geçidi’ndeki zorlukları ortadan kaldırdığını belirtti.

Yıllık Kayıt Edilecek Tasarruf

Çıldır-Aktaş Bağlantı Yolu ve Aşık Şenlik Tüneli ile mevcut güzergahın 4 kilometre kısalacağını vurgulayan Uraloğlu, seyahat süresinin 35 dakikadan 10 dakikaya düşeceğini söyledi. Proje ile yıllık toplam 113,5 milyon lira tasarruf edileceğini, bunun 84,2 milyon lirasının zamandan, 29,3 milyon lirasının da akaryakıttan sağlanacağını açıkladı. Karbon emisyonunun da 2.42 ton azaltılacağını belirtti.

Uluslararası Ticaret Hacminin Artması Bekleniyor

Yol kullanıcılarına daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sağlandığının altını çizen Uraloğlu, “Kesintisiz bölünmüş yol projemiz, ülkemizin uluslararası ticaret hacmini artıracak ve ekonomiye katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.