Araç sahiplerini üzen haber: Benzin ve motorine zam geliyor

Araç sahiplerini üzen haber: Benzin ve motorine zam geliyor
Yayınlama: 23.10.2024 14:15
A+
A-

Brent Petroldeki Hareketlilik Akaryakıt Fiyatlarını Etkiliyor

Akaryakıt fiyatları son zamanlarda Brent petroldeki hareketliliğe bağlı olarak dalgalanıyor. Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor ve son gelişmeler araç sahipleri için pek iç açıcı değil.

Benzin ve Motorine Zam Bekleniyor

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, benzin ve motorin fiyatlarına zam geliyor. Yapılan değişiklikle birlikte benzin ve motorine 25 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde litrede 1 TL zam bekleniyor. LPG grubunda herhangi bir fiyat değişikliği öngörülmüyor.

Üç Gün Önce İndirim Yapılmıştı

Bu zammın üç gün önce salı gecesi benzine 1,87 TL, motorine ise 1,65 TL indirim yapılmasının ardından gelmesi dikkat çekiyor.

Güncel Benzin ve Motorin Fiyatları

Zamma rağmen benzinin litre fiyatı İstanbul’da 43,86 TL, Ankara’da 44,26 TL ve İzmir’de 44,72 TL seviyelerine ulaşması bekleniyor. Motorin fiyatlarının ise İstanbul’da 42,91 TL, Ankara’da 43,44 TL ve İzmir’de 43,95 TL olması öngörülüyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuruna göre belirleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.