Bill Gates’ten Harris’in adaylığını destekleyen kuruluşa 50 milyon dolar bağış

Bill Gates’ten Harris’in adaylığını destekleyen kuruluşa 50 milyon dolar bağış
Yayınlama: 23.10.2024 12:54
A+
A-

New York Times’ın belirttiğine göre, üç anonim kaynak, Bill Gates’in Kamala Harris’in başkanlık kampanyasını desteklemek için “Future Forward” isimli kuruluşa 50 milyon dolar bağışladığını iddia ediyor. Kaynaklar ayrıca Gates’in bu bağışla ilgili olarak eski New York Belediye Başkanı Mike Bloomberg ile görüştüğünü ve Bloomberg’in de benzer bir bağışta bulunduğunu ifade ediyor.

Gates, New York Times’a yaptığı açıklamada doğrudan bağış veya Harris’e verdiği destek hakkında yorum yapmazken, 2024 başkanlık seçimlerinin diğerlerinden farklı olduğunu belirtti. ABD ve uluslararası alanda sağlık, yoksulluk ve iklim değişikliği konularında fark yaratmaya çalışan adayları desteklediğini söyledi. Gates bu seçimin ABD ve dünyanın savunmasız insanları için büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Farklı siyasi görüşlere sahip liderlerle çalışma geçmişim var ama bu seçim farklı” diyen Gates, “Bu seçim, Amerikalılar ve dünyanın dört bir yanındaki savunmasız insanlar için benzersiz bir öneme sahip” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.