ABD’deki McDonald’s şubelerinde bakteri alarmı

ABD’deki McDonald’s şubelerinde bakteri alarmı
Yayınlama: 23.10.2024 11:23
A+
A-

McDonald’s Quarter Pounder’dan Kaynaklanan Gıda Zehirlenmesi Bir Kişinin Hayatını Aldı

ABD yetkilileri, McDonald’s’ın Quarter Pounder hamburgerlerinden kaynaklanan gıda zehirlenmesinin 10 eyalette en az 49 kişiyi hasta ettiğini açıkladı. Bu vakalar sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Şikayetler 27 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wyoming ve Wisconsin eyaletlerinden geldi. En çok vaka Colorado’da 27, Nebraska’da ise 9 olarak kaydedildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), hayatını kaybeden kişinin Colorado’dan olduğunu duyurdu. Ciddi böbrek sorunları yaşayan bir çocuğun da hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

CDC, salgınla bağlantılı olarak görüşülen kişilerin hastalanmadan önce McDonald’s’ta yemek yediklerini ve çoğunun da Quarter Pounder hamburger tükettiğini belirtti. Ancak salgına neden olan bileşen henüz tespit edilemedi. Yetkililer, soğan ve sığır etine odaklandıklarını ifade etti.

McDonald’s, Quarter Pounder’da kullanılan dilimlenmiş soğan ve sığır köftelerini etkilenen eyaletlerdeki mağazalarından kaldırdı. Bu menü maddesi, söz konusu eyaletlerde geçici olarak satış dışı kalacak.

ABD Tarım Bakanlığı, Gıda ve İlaç Dairesi ile eyalet sağlık yetkilileri, soruşturmalarına devam ediyor.

E. coli Tehlikesi

E. coli bakterisi, hayvanların bağırsaklarında bulunur ve insanlarda ateş, mide krampları ve kanlı ishal gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

McDonald’s hisseleri, CDC’nin açıklamasının ardından Salı günü mesai sonrası işlemlerde %9 düştü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.