Roblox Türkiye’de ofis açıyor

Roblox Türkiye’de ofis açıyor
Yayınlama: 23.10.2024 10:51
A+
A-

Yaklaşık üç aylık bir erişim yasağının ardından Roblox, Türkiye’de yeniden aktif hale geldi ve ülkede bir ofis açacağını duyurdu.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Roblox’un, öğrenmeyi, yaratıcılığı ve anlamlı bağlantıları kolaylaştıran bir platform olarak Türk toplumunda olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Ülkenin özel ihtiyaçlarını karşılamak için yetkililerle yakın bir şekilde çalışmaktan gurur duyuyoruz.”

Platforma erişimin yeniden sağlanmasıyla birlikte Roblox, Türkiye’de bir ofis açma ve yerel dilde destek hizmeti sunacak ek moderatörler de dahil olmak üzere özel bir ekip oluşturmayı planlıyor. Şirket, Türkiye’nin yasa ve düzenlemelerine saygı duyduğunu vurgularken, oyuncuların ve geliştiricilerin güvenliğini ön planda tutarak yeniden erişim sağlamak için yerel yetkililerle ve yasal süreçlerle iş birliği içinde olduğunu belirtti.

“ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Roblox yetkilileri, platformun yasaklanmasına neden olan içeriğin yasaktan önce kaldırıldığını ifade etti. Yasağın gerekçesi sorulduğunda ise “Bu konuyu çözmeye çalışıyoruz” cevabını verdi.

VERGİLENDİRME KONUŞULMADI

Verilen bilgiye göre, Roblox şu anda Türkiye’de platforma yönelik yasağın kaldırılması için çalışıyor. Bu kapsamda firma, BTK ve ilgili kurumlarla görüşmeler yürütüyor. Şu ana kadar vergilendirme konusu gündeme gelmemiş.

YÜZDE 42’Sİ 13 YAŞ ALTI

80 milyon aktif kullanıcısı olduğunu belirten yetkililer, bunun yüzde 42’sinin 13 yaşın altında olduğunu söyledi. Güvenlik nedeniyle 17 yaşın üzerindeki kullanıcılardan kimlik doğrulaması istendiğini belirttiler. Çocukların güvenliği için aldıkları önlemleri sürekli geliştirdiklerini vurgulayan yetkililer, kullanıcı sayısı düşünüldüğünde açılan dava sayısının oransal olarak düşük olduğunu belirttiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.