ABD’de beyin ölümünün gerçekleştiği sanılan hasta ameliyatta uyandı

ABD’de beyin ölümünün gerçekleştiği sanılan hasta ameliyatta uyandı
Yayınlama: 23.10.2024 09:01
A+
A-

ABD’de İnanılmaz Olay: Beyin Ölümü Açıklanan Hasta Ameliyat Masasında Uyandı

36 yaşındaki Anthony Thomas “TJ” Hoover II, aşırı doz nedeniyle Kentucky’deki Baptist Health Hastanesine kaldırıldı. Ancak hastanede kalp krizi geçirdi ve beyin ölümü gerçekleşti.

Hayat destek ünitesinden ayrıldıktan sonra organlarının bağışlanması için hazırlıklar yapıldı. Ancak Hoover’ın kardeşi Donna Rhorer, kardeşinin gözlerinin ameliyathaneye götürülürken açıldığını ve etrafa baktığını dehşetle fark etti. Hastane personeli bu durumu “sık görülen bir refleks” olarak nitelendirdi.

Olaylar daha da şaşırtıcı bir hal aldı. TJ ameliyat masasında daha hareketli hale geldi ve “görünür şekilde ağlamaya” başladı. Ameliyathanede şaşkınlık ve dehşet ortamı oluştu. NPR’nin haberine göre, cerrahlar ameliyatı derhal durdurma kararı aldı.

Organ muhafaza görevlisi Natasha Miller, NPR’ye yaptığı açıklamada cerrahın “Bu işten çekiliyorum, bu durumla ilgilenmek istemiyorum” dediğini aktardı. Miller, ameliyathanede kaosun ve derin üzüntünün hakim olduğunu belirtti.

Neyse ki TJ şu anda hayatta ve kız kardeşinin bakımında. Ancak NPR’ye göre, konuşma, hafıza ve hareket kabiliyetlerinde ciddi sorunlar yaşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.