Başkan Bozbey, “Bursalıların menfaatleri bizim birinci önceliğimizdir”

Başkan Bozbey, “Bursalıların menfaatleri bizim birinci önceliğimizdir”
Yayınlama: 22.10.2024 21:10
A+
A-

22 Ekim 2024

Basın Bülteni

Başkan Bozbey: “Bursalıların Menfaatleri Bizim Önceliğimizdir”

BURSA – Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AKP, MHP ve BBP oylarıyla reddedilen 2025-2029 Stratejik Planı görüşmeleri sonrasında konuşan Başkan Bozbey, “Kanun, ‘Meclis, stratejik planı onaylar’ diyor. Bizim zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Bursalıların menfaatleri bizim önceliğimizdir. Artık gerekli hukuki yollara başvurarak süreci devam ettireceğiz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü oturumda, Plan Bütçe Komisyonu’nun Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı taslağı ile raporu ele alındı. Rapor, AKP, MHP ve BBP oylarıyla reddedildi.

“Bursa’mızı Daha Güzel Yarınlara Taşıyacağız”

Başkan Bozbey, görüşmelerin ardından, 2025-2029 Stratejik Planı çalışmalarını geniş katılımlı, şeffaf ve demokratik bir süreçle tamamladıklarını dile getirdi. 17 ilçeyi ziyaret ederek halkın taleplerini dinlediklerini belirten Başkan Bozbey, “Stratejik Planımız, sadece bir yol haritası değil, Bursa’nın geleceğine yazdığımız bir vizyondur. Bursa’mızı daha güzel yarınlara taşıyacağız” diye konuştu.

“Zaman Kaybına Tahammülümüz Yok”

Başkan Bozbey, “Bursa’daki belediyeleri tek tek ziyaret eden, onlarla toplantı yapan önceki belediye başkanlarını var mı?” diye sorarak, “Biz yaptık. Katılımcılık anlayışımızı kimse sorgulayamaz. Halkımızın taleplerini aldık. Muhtarlarımız, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüştük. Stratejik Plan, Bursa’nın ve bizim stratejimizi belirliyor. Bursalıların sözlerini yerine getireceğiz. Kanun, ‘Meclis onaylar’ diyor. Bütçemizi buna göre oluşturacağız. Bursalıları temsil ediyoruz. Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Bursalıların menfaatleri bizim önceliğimizdir. Artık gerekli hukuki yollara başvuracağız. Stratejik planı reddetme hakkınız yok” dedi.

Mecliste ayrıca Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Derya Özgök tarafından stratejik planla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.