Özgür Özel: El Yükseltiyorum, Kürtlere bir devlet teklif ediyorum

Özgür Özel: El Yükseltiyorum, Kürtlere bir devlet teklif ediyorum
Yayınlama: 22.10.2024 18:57
A+
A-

Başlık: Bahçeli’ye Özgür Özel’den Destek: Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti’nin Sahibi Olmayı Teklif Ediyorum

Gövde:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısı siyaset gündemini değiştirdi. Bahçeli’nin sözlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dikkat çeken bir çıkışla destek verdi.

Özel, “Bahçeli gibi ben de el yükseltiyorum. Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum” dedi. Kürt halkını Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit bir parçası olarak gördüğünü ve Kürt vatandaşların da devletin sahibi olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel, Bahçeli’nin çağrısına ilişkin şunları söyledi: “Ben de el yükseltiyorum. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kendilerini bu devlete ait hissetmeyen herkese kendini eşit hissettiği bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti teklif ediyorum. Tüm Kürtleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sahibi yapalım. Ben demokrasi ve kardeşlik teklif ediyorum. Biz durduğumuz yerdeyiz ve bu ülke için her şeyi hep birlikte burada yapmayı teklif ediyorum.”

Bahçeli ise daha önce yaptığı açıklamada Öcalan’a TBMM’ye gelip DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşma yapma çağrısında bulunmuştu.

Her iki lider de terörün ülke gündeminden tamamen çıkarılması için sorumluluk almaya hazır olduklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.