‘Yenidoğan çetesi’ne ilişkin OHSAD’dan açıklama

‘Yenidoğan çetesi’ne ilişkin OHSAD’dan açıklama
Yayınlama: 22.10.2024 17:23
A+
A-

Türkiye’yi Sarsan ‘Yenidoğan Çetesi’ Hakkında Özel Hastanelerden Açıklama

Türkiye günlerdir, anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve bazı bebeklerin ölümüne yol açan “yenidoğan çetesi” skandalını konuşuyor.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), iddialara ilişkin bir açıklama yaptı ve 21 şüpheli, en az 12 bebeğin ölümü ve soruşturmanın seyri hakkında bilgi verdi.

“Hem Vatandaşlarımız Hem Sektörümüz İçin Derin Bir Endişe Kaynağı”

OHSAD’ın açıklamasında, “İstanbul’daki bazı özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan bebek ölümleri ve SGK’ya yönelik fatura usulsüzlüğü iddiaları, hem vatandaşlarımız hem de sektörümüz için derin bir üzüntü ve endişe kaynağı olmuştur. Bu trajik olaylar, sağlık hizmetlerine olan güveni sarstığı gibi, sektördeki tüm paydaşların itibarını da zedelemektedir.” ifadeleri yer aldı.

“Dürüst ve Etik Çalışma Prensiplerine Bağlı Hastanelerin Güvenilirliği Gölgelenmemeli”

Açıklamada, özel hastanelerin Türkiye’nin sağlık sistemine önemli katkılar sağladığına dikkat çekilerek, “Her meslekte olduğu gibi, burada da suçluların yanı sıra kahramanlar da vardır. Ölen bir bebek için hıçkırarak ağlayan bir hemşire ya da gecesini gündüzüne katan hekimlere şahit olmaktayız.” denildi.

OHSAD, “İnsanlık var oldukça suçlular olacaktır. Mesleğini kötüye kullananların suçu, bir mesleği, kurumu ya da sektörü karalamamalı. Dürüst ve etik çalışanların itibarı korunmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Her Türlü Sorumluluğu Yerine Getireceğiz”

Açıklamada, “İlgili kişilerin adalet önünde hesap vermesini destekliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın soruşturmayı dikkatle yürüteceğine inanıyoruz. Üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz.” denildi.

“Hasta Güvenliği ve Kalite Önceliğimiz”

OHSAD, “Hasta güvenliği ve sağlık hizmetlerinde kalite, bizim önceliklerimizdir. Benzer olayların tekrar yaşanmaması için önlemler alıyoruz ve dersler çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız Güvenini Kaybetmesin”

OHSAD, halktan kötü örnekler nedeniyle tüm özel hastanelere güvenlerini kaybetmemelerini istedi ve “Sağlık hizmetlerinin güvenilir ve herkes için erişilebilir olması için çalışıyoruz. Etik dışı davranışlarla mücadele ederken, sağlık sistemimizin itibarını korumak için gerekli önlemleri alacağız.” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.