Yapı kimyasallarında İMKTS dönemi

Yapı kimyasallarında İMKTS dönemi
Yayınlama: 22.10.2024 15:00
A+
A-

Türkiye İMSAD, Yapı Kimyasallarının Kalitesini Yükseltmek İçin Çalışıyor

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), yapı kimyasalları sektöründeki ürünlerin kalitesini artırmak amacıyla “İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi” (İMKTS) kurdu. 14 yapı kimyasalları üreticisi firma ile imzalanan protokol kapsamında sürdürülen çalışma hakkında bir basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat sektörünün ülke ekonomisi için önemine dikkat çekerek, sektörün büyümesi için güvenli ve kaliteli yapı malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Küçükoğlu, Yapı Kimyasalları Kalite Takip Sistemi’nin önemini vurgulayarak, “Güven esasına dayalı ilişkilerle sektörümüzü büyütmek en büyük gayretlerimizden biridir” dedi.

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan ise sistemin işleyişine dair bilgiler verdi. Akredite kurumlarda yapılan testlerin sonuçlarının firmalarla paylaşıldığını belirten Erdoğan, uygunsuzluklar tespit edildiğinde firmalara düzeltici faaliyetler için süre verildiğini kaydetti.

İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi protokolünün imzacıları arasında Aragonit, Ardex, Bostik, Baumit, Entegre Harç, Fixa, FoxBau, Kalekim, Koramic, Mapei, Myfix Yapı Kimyasalları, Betek, Saint Gobain Weber ve Sika şirketleri yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.